Foodblogger ontvangt zzp-prijs van premier Rutte

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Foodblogger ontvangt zzp-prijs van premier Rutte - ZZP Barometer

Expertjury kiest Carlijn Bröring van Foodless uit 9.343 deelnemers

DEN HAAG – Minister-president Rutte heeft tijdens de Dag van de ZZP’er op zaterdag 4 april 2015 de winnaar van de Freelancer of the Year Awards bekend gemaakt: Utrechtse foodblogger Carlijn Bröring van Foodless is door een expertjury uit 9.343 deelnemers gekozen tot winnaar. De Freelancer of the Year Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. “Carlijn levert een bijdrage aan een groeiend vraagstuk in de maatschappij,” aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.

In totaal hebben 9.343 deelnemende zzp’ers meer dan 60.000 beoordelingen verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. Op basis van deze gemiddelde cijfers heeft de jury een Top-10 per categorie samengesteld. De in totaal honderd finalisten hebben tijdens een pitchevent hun bedrijf voor de camera gepresenteerd. En daarna heeft de vakjury – bestaande uit onder meer Knab, LinkedIn, Marktplaats Zakelijk, MINI, Oger, PostNL en Telfort Zakelijk – tijdens het juryberaad de Freelancer of the Year 2015 uitgekozen. “Ook al was het spannend, de jury was uiteindelijk bijna anoniem in haar keuze voor Carlijn,” aldus juryvoorzitter Frijters.

Taboe doorbreken

Carlijn Bröring focust zich met haar foodblog op mensen met een voedselintolerantie. “Toen ik erachter kwam dat ik naast gluten ook geen lactose meer mocht, dacht ik dat ik niks meer mocht eten. Maar niets was minder waar,” vertelt de Utrechtse zzp’er. Met haar online medium wil ze dit taboe doorbreken en laten zien dat je toch lekker kunt eten, ondanks een voedselintolerantie. “Binnenkort lanceer ik het allereerste allergievrije kookboek, een webshop en een restaurantzoeker, dus de toekomst van Foodless is rooskleurig,” vervolgt Bröring zelfverzekerd.

Miljoenen mensen bereikt

Dankzij het delen van stemmen en referenties via Facebook, LinkedIn en Twitter hebben de deelnemers aan de FOTY Awards dit jaar miljoenen mensen bereikt. In totaal werden meer dan 247.000 deelacties gedaan, en daarmee is 86% van de zzp-markt bereikt. “We zijn meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, en daardoor wordt de kwaliteit van onze deelnemers ook steeds hoger,” zegt initiatiefnemer Jeroen Sakkers.

Minister-president: “zzp’er is onmisbaar”

Tijdens en na de Dag van de ZZP’er heeft minister-president Rutte zich lovend uitgelaten over het initiatief op Facebook en Twitter, maar ook over de zzp’er in het algemeen: “zzp’ers zijn zo belangrijk voor Nederland. Onmisbaar voor Nederland!”

‘Iemand die vanuit zijn eigen kwaliteit en met een enorme drive een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse…

Posted by Minister-president on zaterdag 4 april 2015

 

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →