Wat maakt je als zzp’er een absolute winnaar?

“In de sport gaat het altijd om goud”

Deze uitzending wordt live op locatie op de Dag van de ZZP’er in de Fokker Terminal te Den Haag opgenomen, waar de Minister-President Mark Rutte komt om de Freelancer of the Year Awards uit te reiken. In ZZP Café gaan Diana Matroos en Jeroen Sakkers in gesprek met de gasten Leoni Blokhuis en Bart Veldkamp.

Nieuws

Zzp’ers zijn niet altijd even eerlijk op Linkedin. Uit cijfers van CV OK blijkt dat meer dan 30% van de Linkedin profielen leugens bevat. Waar zzp’ers het meeste over liegen zijn hun functie titels en hun werkperiode.

Er is een nieuwe zzp marktplaats in Europa gelanceerd. Een van de grote investering van Randstad Innovation Fund (RIF), een manier waarop Randstad innovatie doet. Het verdienmodel is zowel een percentage per project of een abonnement.

De Nederlandse zzp markt zit in de lift volgens de freelance markt index, ze kijken structureel naar de markt en verzamelen de getallen van CBS, ABU en hun eigen aantal opdrachten op de site. Er is een stijging van +9%. “Er is een onomkeerbare maatschappelijke trend naar flexibilisering” aldus Rob Bergers van Freelance.nl.

Zelfstandigen in de sport

Zo’n 30 duizend zzp’ers banen zich dagelijks een weg door de sport. De zelfstandigen in de sport hebben geen vetpot meer. Sommige zelfstandigen moeten er nog naast werken en sommige kunnen er prima van leven, “Je moet continue creatief zijn.” aldus Leoni Blokhuis. “Als je een kleine aanwijzing geeft en ook verteld waarom je iets doet, levert dat meer op.”

Challenger

Gijsbregt Brouwer is deze week de challenger. Hij helpt sporters met hun online verhaal. Dat doet hij onder andere voor langeafstandloper Wilson Kipsang, voor sprinter Martina en de Nederlandse rugbydames. Volgens hem moet je jezelf aanpassen naar de huidige tijd, maar hoe kom je als sporter in de picture?

FOTY Awards

Er hebben ruim 9300 zzp’ers mee gedaan en zijn er in totaal meer dan 60.000 referenties verzameld. Op basis van de gemiddelde cijfers uit de eerste ronde heeft de jury een Top-10 zzp’ers en freelancers per categorie samengesteld. Hieruit zijn 100 finalisten gefilterd en hebben zij een pitch video opgenomen, waaruit de jury de winnaar heeft geselecteerd op diverse criteria zoals focus, specialisme, business case, persoonlijk verhaal, groeimodel, en slim ondernemen.

Pitcher

Steven de Jong is de pitcher en helpt bedrijven met social media, want volgens hem doen ze online nog steeds veel verkeerd. Hij ziet veel bedrijven die nog steeds niet weten hoe ze social media moeten gebruiken.

Tips Online

De Apple iPad bestaat deze week 5 jaar en in totaal zijn er tot heden 230 miljoen iPads verkocht. Er werd voorspeld dat de laptop zou worden vervangen door de tablet. Dit is niet gebeurd en dat heeft te maken met de beperkingen van de software van de tablet.

Wil jij aanwezig zijn bij de volgende live uitzending van het ZZP Cafe of meepraten met de presentatoren?
Geef je hier op!

[contact-form-7 id=”7615″ title=”BNR ZZP Café”]

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →