5 redenen om video in te zetten

Video is geschikt voor elke zzp’er

Online video is populairder dan ooit: 78% van het totale internetverkeer bestaat tegenwoordig uit online video. En dat is niet zo raar. Video’s zijn krachtig, innemend en tevens de persoonlijkste manier om te communiceren op het internet. Bovendien is het maken van video’s allang niet meer ingewikkeld of duur. Maar wist u dat u meer klanten kunt krijgen met online video? En dat u ook uw website beter vindbaar kunt maken met online video?

5 redenen om online video in te zetten:

1. Video zet bezoekers om in klanten

Vroeger was een video nog een leuke bijkomstigheid op uw website, tegenwoordig is het een must-have. 80% van website bezoekers bekijkt de video op een website, terwijl maar 20% de tekst leest. Mensen zijn van nature nou eenmaal gericht op andere mensen, op emotie, en echtheid. Daar leent video zich uitstekend voor. Met video’s kun je andere mensen in de ogen kijken, een goed beeld vormen van een product, of een ingewikkeld concept visualiseren. Het is dan ook niet wonderlijk dat consumenten die een productvideo kijken, 85% meer geneigd zijn om een product te kopen.

2. Video’s zijn makkelijk en niet duur

Video duur? Lastig? Jazeker, 5 jaar geleden. Tegenwoordig is het steeds voordeliger om een productie in te kopen, dat hoeft echt geen duizenden euro’s meer te kosten. En een video zelf maken is ook niet heel lastig. Productiemateriaal wordt goedkoper, editing software wordt telkens makkelijker te gebruiken, en internetbandbreedte is ook niet langer een probleem. Dat wil niet zeggen dat als u een leuk videootje kunt schieten met uw smartphone, dat u die meteen op YouTube moet zetten. Niet elke video is goede reclame. Maar, de technologie is zoveel makkelijker en goedkoper geworden dat videoproductie toegankelijk is geworden voor bijna iedereen. En met de juiste productie- en marketingkennis is het niet moeilijk om video juist in te zetten voor uw bedrijf.

3. Video maakt u beter vindbaar op Google

Wist u dat online video een hele goede manier is om uw website hoger in ranking te krijgen in Google zoekresultaten? Een video op uw website zorgt voor een 41% hogere doorklik-ratio. Bovendien stijgt de tijd die bezoekers doorbrengen op uw website met gemiddeld twee minuten. Ook dat is voordelig voor uw Google ranking: Google prefereert websites met een gemiddeld langer bezoek. Staat uw video op YouTube, dan prefereert Google uw video boven reguliere tekst, Google is namelijk de eigenaar van YouTube. Met ongeveer een kwart miljoen bezoekers per dag is YouTube momenteel de op één na grootste zoekmachine, op Google na. Elke dag wordt 72 uur aan videomateriaal op YouTube gezet. Het is essentieel om daar als bedrijf of organisatie tussen te staan, zodat u ook daar gevonden wordt.

4. Wees uw concurrent voor met video

Video groeit. En alhoewel online video in de kinderschoenen staat in Nederland vergeleken met Amerika, duurt het niet lang meer voordat video ook hier zal gaan losbarsten. Heeft u wel eens rondgekeken wat voor video’s er eigenlijk al bestaan in uw markt? Maakt uw concurrent al video’s? Heeft u wel eens een kijkje genomen op Google waar uw doelgroep eigenlijk naar zoekt? Zijn er bepaalde problemen of onderwerpen van uw doelgroep waar u een goede video over zou kunnen maken? In de afgelopen jaren heb ik gezien dat online video nu echt begint te groeien in Nederland. U kunt nu vroeg in de video-trein stappen: video’s maken over onderwerpen waar erg weinig of nog geheel geen video’s over gemaakt zijn in het Nederlands. En dat hoeft echt niet zo ingewikkeld of duur te zijn als u aanvankelijk wellicht dacht.

5. Video is geschikt voor elk bedrijf, onderwerp of idee

Er is geen bedrijf, onderwerp of idee dat zich niet goed leent voor online video. Producten en diensten kunnen gedemonstreerd worden, en niet-visuele concepten of ideeën kunnen gevisualiseerd worden door middel van interviews, animaties, of graphics. U kunt online video gebruiken om uw product te laten zien, concepten uit te leggen met explainer video’s, veelkomende vragen te beantwoorden, en websitebezoekers te verwelkomen: kortom, de mogelijkheden van online video zijn oneindig. Wat voor bedrijf u ook heeft, wat voor werk u ook doet: u kunt video inzetten om mensen persoonlijk te spreken, mensen te trekken naar uw website en ze er langer te houden, en views om te zetten in pays!

Video’s zijn niet alleen een hele persoonlijke manier om mensen te benaderen, ze zijn telkens makkelijker en goedkoper om te maken, en we staan nu aan de vooravond van de videofase. Kortom, het is nu de tijd om te beginnen met video’s!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met:ZiggoZakelijk_Orange_RGB175

Bent u geïnteresseerd in andere inspiratie verhalen, tips of wilt u een vraag stellen aan of kennis delen met andere ondernemers? Volg dan Ziggo voor Ondernemers via LinkedIn .

Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →