Zzp-marktplaats Elance-oDesk verder onder nieuwe naam

Marktplaatsen
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Upwork jaarlijks goed voor meer dan 1 miljard dollar winst

Elance-oDesk hebben aankondigt onder één naam verder te gaan: Upwork. Als onderdeel van de samenwerking, hoopt het bedrijf dat de nieuwe site zzp’ers zal helpen sneller ingehuurd te worden. Een nieuwe “real-time” samenwerkingsfunctie is ontworpen om te chatten en gemakkelijker met klanten te werken.

Real-time messaging functie

Interessant aan de real-time functie is, zegt Upwork, dat het lijkt op Slack.com, die ook real-time messaging promoot. Upwork is echter gemaakt om samen te werken aan freelance projecten. De nieuwe messaging-functie van Upwork zal voor iedereen gratis beschikbaar zijn. Het idee is dat je voor elk van de teams waarmee je werkt een kamer creëert. Dat is vooral handig als je een aantal externe zzp’ers inhuurt om samen te werken aan een project.

Nieuwe mobiele app

Het nieuwe platform komt ook met een nieuwe mobiele app voor iOS die ervoor zorgt dat je banen, voorstellen en contracten kunt maken en de zzp’er de mogelijkheid geeft kansen te grijpen. De nieuwe app is gebouwd door de Stanford PhD medewerkers en wordt gezien als een belangrijke verbetering, die freelancers in kortere tijd zal helpen om de juiste opdrachten te vinden. Een andere nieuwe functie, genaamd “instamatch” laat de status zien van freelancers als het gaat om hun beschikbaar: “meteen”, “zoekende” of “niet op zoek”. Zo wordt er sneller een “match“ gemaakt.
Upwork is goed voor 1 miljard dollar winst per jaar in de zzp-wereld en is van mening dat de nieuwe site een belangrijke kans is om nog meer van het marktaandeel te krijgen, door het verenigen van haar diensten en het vinden van werk nog gemakkelijker te maken.

Bron: TNW News

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →