Bereik je klanten via live streaming

Join the new way of communicating

Jouw potentiële en bestaande klanten bereiken is nu meer dan ooit een interactieve beleving. Dit komt onder andere door de ontwikkelingen op social media, maar nu ook door de opkomst van live videostreaming vanaf je smartphone via Periscope en Meerkat. Deze apps zijn recentelijk veelal in het nieuws geweest. Hoe kan jij als ondernemer hier je voordeel mee halen? Join the new way of communicating!

1. Launch jouw product of dienst live

Met live streaming kun je publiek vergaren voor de (pre) launch van een nieuw product of dienst. Je geeft (potentiële) klanten de gelegenheid om direct vragen te stellen over je product of dienst. Hierdoor ontstaat er direct een band met je product. Je video is behalve live te zien daarna ook 24 uur beschikbaar.

2. Vraag- en antwoord sessies

Door ‘spontaan’ of gepland een vraag- en antwoord sessie te houden kun je de dialoog aangaan met je klanten en volgers. Een van de Periscope gebruikers die dit vaak doet is Tim Ferris, auteur van het boek ‘Een werkweek van 4 uur’. Hierdoor krijgen deelnemers een verdiepingsslag en bouwen ze echt een band met jou als persoon.

3. Webinar of how-to sessie

Periscope maakt het geven van een webinar of uitlegsessie eenvoudiger dan ooit. Men kan namelijk tijdens de broadcast vragen stellen en reacties geven die iedereen die de uitzending volgt kan zien. Hierbij kun je als ‘broadcaster’ zelf kiezen waar je op reageert waardoor jij de leiding houd over je online classroom.

Contract afsluiten met je opdrachtgevers? Download deze gratis modelovereenkomst

Wij geven jou en je opdrachtgever een overeenkomst die jullie kunnen gebruiken om een contract af te sluiten. Download de Algemene Modelovereenkomst "Freelance auteurs en redactie medewerkers" en vul deze aan met je eigen situatie.

Meer info

4. Seminars en conferenties

Je kunt de app tevens inzetten om mensen een deel van een conferentie of seminar te laten bijwonen. Op 4 april j.l. presenteerde ik de Dag van de ZZPer waarbij de Minister President de Freelancer of the Year Award uitreikte. Dit onderdeel heb ik toen live gestreamd op Periscope zodat de ondernemers die niet aanwezig waren de uitreiking tevens konden zien.

5. Pas live streaming toe in je eigen business

Ben je na het lezen van deze punten benieuwd om live mee te maken hoe live streaming nou eigenlijk werkt? En wil je weten hoe jij het kunt toepassen in jouw specifieke business? Download dan de Periscope app en volg me op twitter @sentinigrunberg. Ik houd regelmatig spontane of geplande vraag- en antwoordsessies over hoe je live streaming kunt inzetten om je business te vergroten.

Sentini Grunberg

Sentini Grunberg richtte in 2008 als 19-jarige haar eerste onderneming op: InMovement, een bedrijf waarmee ze dansworkshops voor kinderen organiseerde en trainingen aan bedrijven gaf op het gebied van vitaliteit en wellness. De afgelopen jaren is zij zich steeds meer gaan focussen op het geven van trainingen over netwerken, acquisitie en personal branding. Voor haar online YouTube-programma Behind The Mind interviewt ze ondernemers van Amsterdam tot Silicon Valley. Vanaf 2016 werkt ze onder haar eigen naam sentinigrunberg.com en runt ze een videomarketing bureau Grunbergpr.com.

Bekijk alle artikelen van Sentini Grunberg →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →