Eerste bedrijfsuitje voor Amsterdamse zzp’ers

amsterdam

WNKL en DOEN maken initiatief mogelijk

Van de 80.000 zelfstandigen in Amsterdam werken de meesten nu geheel solo, alleen maar gericht op hun opdrachtgevers. Het snel groeiende aantal zzp’ers in Amsterdam kan elkaar echter veel meer benutten dan nu gebeurt. Volgens Nathalie van Loon, zelf ook zelfstandige, een gemiste kans. Met meer samen optrekken benut je elkaars kennis en kunde, kan je krachten bundelen en het geeft de solitaire zzp’er bovendien een collega- gevoel. Zij neemt daarom het initiatief tot het eerste bedrijfsuitje voor zzp’ers ooit.

WNKL

Nathalie van Loon is een van de initiatiefnemers van het collectief WNKL, dat inspeelt op opkomende maatschappelijk en economische ontwikkelingen, zoals de buurteconomie, flexibilisering en de deel-economie. WNKL organiseert evenementen en bijeenkomsten voor geïnteresseerden en ontwikkelt een online platform om zelfstandigen in staat te stellen beter van deze veranderingen te profiteren. Een bijdrage van de Stichting DOEN maakt de activiteiten van WNKL mede mogelijk.

Collega-gevoel

Overtuigd is Nathalie van Loon er zeker van dat het smeden van dwarsverbanden binnen de groeiende groep zelfstandigen de toekomst heeft. “Inmiddels is één op de tien Amsterdammers een zelfstandig ondernemer. We richten ons alleen nauwelijks op elkaar. Terwijl daar veel winst valt te behalen. Kennisuitwisseling, opdrachten samen oppakken, klussen voor elkaar doen. Maar ook het collega-gevoel: niet alleen op je eilandje, maar samen iets leuks doen. Dat vergroot ook de lol in je zelfstandigen- bestaan.”

Zzp-bedrijfsuitje

Het zzp-bedrijfsuitje, op 31 mei aanstaande in Amsterdam-Noord, start om 10 uur bij de NDSM Pontsteiger en gaat via een ondernemende route naar het Zonneplein, diep in Noord. Onderweg kunnen de zelfstandigen onder meer speeddaten per tandem, deelnemen aan wandelende coaching sessies en zijn er allerlei vormen om ervaringen en kennis uit te wisselen. Alle zelfstandigen uit Amsterdam en omstreken zijn welkom bij dit eerste ZZP- bedrijfsuitje ooit, natuurlijk wel even aanmelden.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
SEAT- ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →