Handig voor zzp’ers: App Btw-Alert

Tips, trucs & checklists
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
btw-app

Altijd op tijd btw-aangifte doen

Sinds 1 januari 2014 stuurt de Belastingdienst geen aangiftebrief voor de btw meer. Maar, in het drukke bestaan van een ondernemer, een zzp’er, is een geheugensteuntje soms toch wel handig. Ook als het gaat om de btw-aangifte. Vandaar de nieuwe handige app van de Belastingdienst.

App Btw-Alert

Heel eigentijds is de nieuwe app van de Belastingdienst, BTW-Alert. Bent je weleens te laat met de btw-aangifte? Vliegt de maand bij jou ook voorbij en vergeet je dat het alweer het einde van de maand is en dus tijd voor de btw-aangifte! Met de eenvoudige app voorkom je dat je te laat aangifte doet. En plan je de btw-aangifte op een moment dat het jou uitkomt. Met de app kun je een herinnering sturen wanneer je aangifte moet doen. Tijd reserveren voor de aangifte in jouw agenda van tablet of smartphone. Betalingskenmerken opzoeken en alle aangiftedatums van dit jaar op een rij zetten. Heel handig dus voor de snelle, moderne en druk bezette zzp’er.
Ook kun je de app gebruiken voor meerdere ondernemingen tegelijk, zelfs als deze verschillende aangiftetijdvakken hebben.

E-mail herinnering

Het is ook mogelijk om per e-mail een bericht te ontvangen van de Belastingdienst, ter herinnering. Dit om de btw-aangifte niet te vergeten. Hiervoor ga je naar een beveiligd gedeelte van de site van de Belastingdienst. Daar geef je bij gebruikersinstellingen jouw e-mailadres op en vink je aan dat je e-mailberichten wilt ontvangen.

Bron: Belastingdienst

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →