Zzp ’er steeds vaker in topmanagement

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
manager

Interim-manager kan volop aan de bak

Uit de 12e Interim Index van Schaekel & Partner en Nyenrode Business Universiteit blijkt dat de markt voor hoogopgeleide interim managers aantrekt. Er wordt een stijgende lijn gezien en ook de tarieven laten een opwaartse beweging zien. Een mooie, positieve trend voor deze zzp’ers.

Positief

Uit de Interim Index, gehouden onder 727 managers, blijkt verder dat de verwachting over de vraag naar interimmers positief is en dat opdrachten steeds langer duren. Tijdens de uitvoering van het onderzoek had driekwart van de interim managers werk. Dat was niet eerder zo hoog. Niet sinds het uitbreken van de crisis in 2008. Schaekel & Partners verwacht dat managers die nu nog een vaste baan hebben als zzp’er aan de slag zullen gaan, vooral managers tussen de 35 en de 50 jaar.

Beloning naar resultaat

Hoewel de tarieven een stijgende lijn laten zien, vooral in de industrie en de financiële sector, is het uurtarief niet langer zo hoog als voor 2008. Voor zzp’ers geldt steeds meer een beloning naar resultaat in plaats van een vast uurtarief. Ook hebben zzp’ers vaak naast hun opdracht of interim-klus nog andere, betaalde activiteiten, zoals een tweede interim-opdracht, een bestuursfunctie of een andere onderneming. Schaekel & Partners denkt ook dat meer managers de ene keer in vaste dienst zullen zijn en de andere keer weer als zelfstandige werken.

Bron: RTLZ

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →