Altijd en overal veilig draadloos internet

5 Voordelen van Wifi buitenshuis

We kunnen niet meer zonder internet. Zeker als zzp’er is het belangrijk dat u direct in verbinding staat met opdrachtgevers en klanten. Altijd en overal. Wist u dat u op miljoenen plekken in Nederland vanaf elk apparaat draadloos kunt internetten via een beveiligde verbinding? Een aantal internetproviders biedt abonnees deze dienst gratis aan.

Gratis draadloos internet, wie wil dat niet? De grote internetproviders Ziggo en KPN bieden hun klanten een omvangrijk wifi netwerk, waarvan zij kosteloos gebruik kunnen maken. Honderdduizenden modems van klanten zijn en worden hiervoor omgebouwd tot zogeheten ‘hotspots’, waar passanten op straat die klant zijn op kunnen inloggen via hun smartphone, tablet of laptop. Met andere woorden: een openbaar signaal wordt toegevoegd aan uw private signaal. Indien de klant toestemming verleent om zijn aansluiting te gebruiken als hotspot, krijgt hij tegelijkertijd de mogelijkheid om die van een ander ook te kunnen gebruiken.

Vijf voordelen van wifi buitenshuis:

1. Het is eenvoudig in te stellen

Wie een internetabonnement heeft bij een van de eerdergenoemde providers kan gratis draadloos internetten buitenshuis. U heeft geen software of apps nodig, dus gaat het niet ten koste van de batterij van uw device. Om gebruik te kunnen maken van de hotspots is het doorgaans een kwestie van de wifi-instellingen in het apparaat aanpassen en uw gebruikersnaam en wachtwoord invullen, daarna logt u automatisch in als er een wifispot in de buurt is.

2. U kunt er bijna overal gebruik van maken

Draadloos internetten buitenshuis kan nu al op miljoenen plekken in Nederland. En het aantal beschikbare modems, straatkasten (in drukke winkelstraten en op terrasjes) en hotspots (bij NS-stations, restaurants en hotels) breidt zich rap uit. U hoeft zelden meer dan enkele tientallen meters te lopen om verbinding te krijgen. Qua dichtheid van het aantal spots, maar ook qua login-gemak en veiligheid loopt Nederland voorop in de wereld.

3. De verbinding is heel veilig

U gebruikt geen open wifiverbinding, maar logt automatisch in via de beveiligde verbinding. Dat is prettig. Het wordt namelijk steeds makkelijker om apparaten te hacken en wifi verkeer af te tappen, zeker als u met bijvoorbeeld twintig anderen op hetzelfde netwerk zit. Via de zogeheten WifiSpots van Ziggo werkt u via een versleutelde verbinding en loopt u geen risico.

4. U kunt inloggen vanaf elk apparaat

Of u nu een laptop, een tablet of een smartphone gebruikt; u kunt met vrijwel alle apparaten inloggen op een spot. Het instellen verschilt per type, maar alles werkt even makkelijk. Zeker voor tablets is draadloos internetten buitenshuis een uitkomst, want veel mensen hebben een versie zonder simkaart en zijn dus afhankelijk van wifi.

5. U bespaart kosten

U kunt gratis gebruikmaken van de draadloze punten als u een internet- of mobiel abonnement hebt via eerdergenoemde internetproviders. Bovendien kunt u een goedkoper data-abonnement nemen, omdat er bijna altijd wel een punt in de buurt is. U kunt het mobiele internet gebruiken op een van uw apparaten. Voor de WifiSpots van Ziggo geldt dat u met vijf apparaten tegelijk online kunt zijn. Zo kunnen ook eventuele huis- of kantoorgenoten hiervan op hetzelfde moment gebruikmaken.

Dit artikel is geschreven door:

Ziggo | ZZP Barometer

Bent u geïnteresseerd in andere inspiratieverhalen, tips of wilt u een vraag stellen aan of kennis delen met andere ondernemers? Volg dan Ziggo voor Ondernemers via LinkedIn .

Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →