7 krachtige tips voor het eind van jouw dag

dagafsluiting

Zzp’er sluit je dag goed af en wordt succesvoller!

Er zijn een heleboel gewoonten die succesvolle mensen volgen, ofwel op natuurlijke wijze of door pure discipline. Gewoonten die helpen om hen succesvol te laten zijn. Als je als zzp’er dezelfde tactiek gebruikt, kun je misschien ook in staat zijn om dezelfde beloning te oogsten, namelijk succes.

Hieronder volgen 7 krachtige tips waarmee succesvolle mensen elke dag eindigen. Misschien helpen ze jou als zzp’er ook om nog succesvoller te worden.

1. Ze hebben geen grote beslissingen meer te maken.
Een “besluitvermoeidheid” moet worden vermeden, ten koste van alles. Hoe meer keuzes je moet maken, hoe meer het vermogen om goede beslissingen te nemen verslechtert in de loop van de dag. Dat is al meerdere malen bewezen. Succesvolle mensen weten dat de grootste beslissingen gemaakt moeten worden zodra ze wakker worden in de ochtend en zeker voor het einde van de middag. Vermijd het aankopen van grote zaken of andere levensveranderende keuzes laat op de dag, zo heb je een grotere kans dat jouw beslissingen de juiste zijn.

2. Ze strepen alle punten van hun to-do lijst.
Succesvolle mensen hebben de neiging om toezicht te houden op hun succes, het te monitoren. Een manier om dat te doen is de productiviteit bij te houden en een to-do lijst te hebben. Die to-do lijst kan een app zijn of gewoon pen en papier. De succesvolle mensen van de wereld zijn van het soort dat elke taak afvinkt voor het eind van de dag. De sleutel tot het bereiken hiervan is, naast hard werken, in staat zijn om te meten hoeveel je kunt doen in een dag. Weinig taken op je to-do lijst zetten kan een veilige inzet zijn en als je dan meer gedaan krijgt voel je je beter over jezelf. Maar meer taken op de lijst zou je meer motiveren. Doe vooral wel wat het meest effectief voor jou.

3. Zij dealen met zaken en ronden af
Meer dan alleen maar het to-do lijstje, hebben succesvolle mensen vrijwel alles afgerond, waarmee ze konden dealen, voor het einde van de dag. Je moet proberen hetzelfde doen. Bijvoorbeeld, geen gesprekken uitstellen, terwijl ze kunnen worden opgelost. Als je dat soort dingen niet laat hangen en je ogen er niet voor sluit, zul je een soepelere overgang naar de volgende dag hebben.

4. Ze zijn georganiseerd voor de volgende dag.
Succesvolle mensen regelen vandaag de voorbereiding voor morgen. Zorg dat je weet wat het schema van de volgende dag is, zodat je niet tegen onaangename verrassingen aanloopt.

5. Ze eten slim.
Succesvolle mensen overwegen hun dieet zeer zorgvuldig, vooral als het gaat om wat ze eten voordat ze naar bed gaan. De nummer één productiviteitskiller is cafeïne, ’s avonds laat. Het zal ertoe leiden dat je onrustig slaapt met alle gevolgen voor de volgende dag. Ook laten succesvolle mensen voedsel met te veel suiker, gebakken voedsel en alcohol staan. Alles voor een goed begin van de nieuwe dag.

6. Ze ontspannen
Veel succesvolle mensen werken tot het moment dat ze naar bed gaan, maar de uiterst succesvolle onder hen erkennen het belang van ontspanning. Of tenminste een beetje ontspanning. Het lezen van een boek, mediteren voor het slapen gaan of nog even een wandeling maken. Een ontspannende activiteit aan het einde van je dag is de beste manier om de volgende dag fris en vol kracht weer te beginnen.

7. Ze hebben een bedtijd.
Dit is waarschijnlijk moeilijk te geloven, maar succesvolle mensen gaan vaak naar bed op hetzelfde tijdstip. Elke avond! Een onregelmatige slaapschema betekent dat je niet weet wanneer of waar je het meest productief bent. Daardoor heb je minder controle over de efficiëntie van jouw dag. Kies daarom een tijd om naar bed te gaan en een tijd om wakker te worden. Houd je hieraan en misschien behoor je dan ook tot de meer succesvollere zzp’ers onder ons.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Appwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →