Zzp-kappers sterk in opkomst

Zzp-kappers | ZZP Barometer

“Kappersbranche loopt voorop in flexibilisering arbeidsmarkt”

Uit een artikel in NRC blijkt dat maar liefst 60% van de 47.000 kappers in Nederland als zzp’er werkt. Het aantal kapperszaken is de afgelopen jaren spectaculair gestegen, voornamelijk door de groei aan zzp-kappers. “Hiermee is de kappersbranche een van de meest vooruitstrevende sectoren op het gebied van flexibele arbeid,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer ZZP Barometer.

De keerzijde van de groei in het aantal (zzp-)kappers is dat de concurrentie groot is, waardoor de branche het de afgelopen jaren zwaar heeft gehad. Zelfstandige kappers werken veelal uit huis als thuiskapper of knippen bij de klant aan huis. Deze zzp-kappers zijn bij elkaar goed voor twintig procent van alle omzet in de branche.

Innovatie: Treatwell, Wahanda en GYLD

Net als in de taxibranche, waar initiatieven als Uber furore maken, vindt er ook in de kappersbranche veel innovatie plaats. Treatwell, een online boekingsplatform voor de beautybranche, werd recent voor 34 miljoen euro overgenomen door Engelse branchegenoot Wahanda. En een noemenswaardig nieuw initiatief is “online kappersgilde” GYLD, dat onder leiding van Dave Rader momenteel bezig is met een crowdfundcampagne en daarmee het platform voor zzp’ers in de beautybranche wil worden.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →