Zzp’ers geven real-time inzicht in beschikbaarheid

Timebox by Sciomino | ZZP Barometer

Timebox toont beschikbaarheid zzp’er aan bedrijven

Na enige maanden is het zover: Sciomino lanceert Timebox – een app voor Google Play en iOS, waarmee zzp’ers hun beschikbaarheid kunnen aangeven. Die beschikbaarheid wordt vervolgens automatisch doorgegeven aan partijen – met name intermediairs – die aangesloten zijn op de app. Onder meer gerenommeerde zzp-intermediairs als B-Street en Bergler maken gebruik van deze data om te weten of en wanneer zzp’ers beschikbaar zijn.

“Een eerste slag om tot een consolidatie te komen in het aantal apps en tools dat de zzp’er allemaal moet gebruiken om iedereen op de hoogte te houden van zijn profiel, zijn eisen en zijn voorkeuren. Het is natuurlijk te gek dat er momenteel honderden marktplaatsen actief zijn waarop zzp’ers moeten zoeken om online tot een opdracht te komen. Deze app lost een deel van dit probleem op,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer van ZZP Barometer.

Verdienmodel

Het verdienmodel is echter nog niet duidelijk, al lijkt de website van Timebox erop voor te sorteren dat bedrijven geld moeten gaan betalen om toegang te krijgen tot de informatie over beschikbaarheid van zzp’ers. “De vraag is of dat verdienmodel gaat werken. Het is nu eerst zaak dat zoveel mogelijk bedrijven en zzp’ers de app gaan gebruiken, een verdienmodel is secundair en komt vanzelf zodra er voldoende massa aanwezig is op het platform,” aldus Sakkers.

Onafhankelijkheid

Sakkers: “Ook is het belangrijk dat de onafhankelijkheid niet in het geding komt. Initiatiefnemer Sciomino is zelf een marktplaats en kan de informatie over beschikbaarheid van kandidaten natuurlijk goed gebruiken voor deze toepassing. Het is verleidelijk om andere marktplaatsen minder uitgebreide of geen toegang te geven tot de data, om zo een concurrentievoordeel te creëren. Hopelijk weet het Sciomino-team de onafhankelijkheid goed te waarborgen, zodat marktleiders als Freelance.nl, Hoofdkraan en Werkspot de data uit de Timebox-app op termijn zullen integreren.”

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →