Werknemer evolueert tot zzp’er in bedrijfsleven

sprong

Flexibiliteit hét modewoord van deze tijd van de werknemer

Eén van de dingen die zo langzamerhand wel duidelijk wordt is dat werken, zoals we het kennen, een evolutie doormaakt en verdwijnt. Niet langer zit de werknemer vast in een strak harnas als het gaat over deelnemen aan de arbeidsmarkt, maar zijn “flexibiliteit” en “passie” de modewoorden van deze tijd.

De evolutie

Visies zijn er genoeg als het gaat over de zzp’er. Maar duidelijk is dat uitdaging de enige weg vooruit is. Na te denken over hoe je werkt, als zzp’er of ondernemer en hoe je jouw bedrijf opbouwt. Dat de werknemer een evolutie doormaakt en vaak uitgroeit tot zzp’er is iets wat we ook in Nederland steeds meer ondervinden. De werknemer van een decennium geleden is niet dezelfde als die van tegenwoordig. En steeds vaker kiest die van nu voor zelfontplooiing, flexibiliteit en vrijheid en wordt zzp’er. Ook is steeds vaker “passie” voor het werk een pré. Onderstaande afbeelding laat zien welke evolutie we doormaken en dat niet langer oude normen heilig zijn.

The_evolution_of_the_employee
Appwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →