Infographic: zzp’er rijdt vrijwel altijd auto

87,3% van de zzp’ers gebruikt auto als voornaamste vervoermiddel

BEEMSTER – Bijna alle zzp’ers in Nederland (93,8%) beschikken over een auto. Het grootste gedeelte van de zzp’ers (87,3%) prefereert de auto dan ook boven ieder ander vervoermiddel. Zzp’ers verzekeren zich het meest bij Centraal Beheer (10,5%), Allianz (9,2%), de merkdealer (8,5%), Univé (8,2%) of de leasemaatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van de ZZP Barometer onder 683 zzp’ers. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Volkswagen, kennispartner van ZZP Barometer op het gebied van “Vervoer en mobiliteit”.

Prijs doorslaggevend

De zzp’er is erg gevoelig voor de prijs-/kwaliteitverhouding, als het om autoverzekeringen gaat: dit is namelijk de doorslaggevende factor voor de keuze voor een bepaalde verzekeraar (57,2%). De lage premie (24,0%) wordt als tweede reden genoemd, en het gemak om alles onder één dak te verzekeren als derde reden (16,4%).

Vervangende auto belangrijk

Zzp’ers geven aan dat zij als aanvullende voorwaarde bij de autoverzekering het liefst een vervangende auto hebben tijdens een herstelperiode (31,2%), indien van toepassing. Ook claimadvies – “moet ik de schade nu wel of niet claimen, in verband met no claim-terugval?” – wordt als prettige, aanvullende voorwaarde ervaren (27,7%). Garantie op gerepareerde onderdelen en de reparatie zelf is de derde, meest genoemde aanvullende voorwaarde voor deze verzekering (22,5%).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic (download PNG-versie):

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →