Zzp-marktplaats lanceert eigen reviewsysteem

Planet Interim: “teveel focus op prijs”

Een review- en rankingsysteem is opgezet door Planet Interim, voor de aangesloten zzp’ers, freelancers en interimmers. Deze nieuwe manier van onderscheiden is, in navolging van Booking, Uber en Airbnb, een goede manier voor zzp’ers om zichzelf beter zichtbaar te maken.

Kwaliteit beter zichtbaar

Net als bijvoorbeeld een hotel of restaurant kunnen aangesloten zzp’ers zich nu door goede scores onderscheiden. De te verwachten kwaliteit wordt daardoor vooraf voor opdrachtgevers beter zichtbaar. Door de ‘veilingfunctionaliteit’ die Planet Interim  bij iedere opdracht toepast, weet zowel de opdrachtgever en de zzp’er vooraf dat ze een scherpe maar faire prijs gaan overeenkomen.

“Teveel focus op prijs”

Een veel gehoorde klacht onder zzp’ers is dat online platforms te veel matchen op prijs, dat ze alleen maar op prijs wordt geselecteerd. “Sommige opdrachtgevers en interim professionals denken dat een kwalitatief goede match niet via internet tot stand kan komen,” vertelt Niels van Berkel, directeur van Planet Interim. “Echter, als het voor de liefde wél kan, dan zou het voor een interim opdracht niet kunnen? ‘Online’ vervangt het persoonlijke contact en persoonlijke oordeel niet maar zorgt er voor dat het persoonlijke contact effectiever ingezet kan worden.”

Inspiratie

Booking, Uber en Airbnb inspireerden Van Berkel om met Planet Interim online tools te ontwikkelen die het matchingproces beter faciliteren. Denk daarbij aan reviewscores van zzp’ers, automatische maatwerkmatching tussen opdracht en interimmer, meer transparantie bij de tariefvorming, betere informatievoorziening en een beter inzicht in de markt als geheel. Bij elkaar zorgen deze functies voor meer efficiëntie en wordt effectiever gematcht. “Omdat goede online platforms comfort bieden, een berg tijd en geld besparen en nu zowel prijs als kwaliteit centraal stellen, komt de doorbraak rond online bemiddeling van interimmers er aan”, stelt Van Berkel.

Reviews

Reviews zijn altijd concreet gelinked aan een baan, project of opdracht en een zzp’er kan dus niet van iedereen die maar wil algemene reviews plaatsen. De zzp’er vraagt zelf reviews aan bij de aan die baan of opdracht gelinkte personen. Ook bepaalt de zzp’er zelf of de afgegeven review wordt geaccepteerd en zichtbaar gemaakt in het profiel. Mensen kunnen dus niet spontaan reviews achterlaten. Alleen op uitnodiging en met toestemming.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
SEAT- ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →