Zzp’er is nooit meer de weg kwijt!

Vervoer & mobiliteit | ZZP Barometer

Google Maps maakt elke locatie vindbaar

Om Open Location Codes (OLC’s)te ondersteunen heeft Google Maps haar bedrijf vandaag voorzien van een nieuwe update, waardoor het makkelijk is om specifieke locaties te delen en te vinden die geen duidelijk adres bevatten. Deze Plus Codes zijn veel korter dan GPS coördinaten en zijn afgeleid van lengte- en breedtegraden.

Nooit meer oeverloos zoeken

Deze plus codes, een nieuwe ondersteuning van Google Maps, kunnen worden aangemaakt voor elke locatie, handig als je als zzp’er weer eens de boer op gaat naar een verlaten adres…. Niet dat we die in Nederland veel hebben, maar voor de vrijbuiter die ook zijn werkzaamheden in het buitenland heeft misschien toch makkelijk. Of als je op vakantie dat mooie, verlaten strandje wilt vinden en delen met anderen. Het hoeft dus geen adres te zijn of een straatnaam, je moet hierbij denken aan een verlaten huis, plek in het bos of een weg die niet wordt weergegeven op Google Maps.
Om een code aan te maken bezoek je de volgende site en daarna kun je de code met andere delen zodat ze je eenvoudig kunnen vinden. Volgens Google komt de feature vooral van pas in plaatsen van de wereld met een hoge bevolkingsdichtheid en een slechte nauwkeurigheid van gegevens en adres systemen, en in situaties waar er een reddingsoperatie moet worden uitgevoerd. Voor een zelfstandig ondernemer in Nederland misschien niet iets wat je dagelijks gaat gebruiken, maar wel handig om te weten. Het is in ieder geval een goede manier om te navigeren naar onbekende locaties. De plus code werken in alle Google Maps-apps en in de zoekmachine van Google.

Bron: TechTastic

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →