Nieuw discussieplatform flexmarkt online

Visies op duurzame ontwikkeling van de flexmarkt in 2020.

Flex groeit en de arbeidsmarkt verandert. Organisaties zijn zoekende als het gaat om het invullen van strategisch personeelsbeleid. Ze willen kunnen groeien zonder direct mensen aan te nemen. Rollen en functies worden meer en meer specialistischer. Het online platform Eerlijkflex.nl gaat deze discussie met alle betrokken partijen aan.

Eerlijk speelveld

De juiste man op je juiste plek krijgen is ingewikkeld. De wereld verschuift van banen en taken naar projecten en resultaten. In de wereld van flex biedt dit serieuze uitdagingen voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden is een eerlijk speelveld nodig voor aanbieders en zzp’ers.
EerlijkeFlex.nl wil aantonen dat de flexmarkt op cruciale punten eerlijker kan en dat de arbeidsmarkt drie belangrijke componenten kent: juridisch, economisch en sociaal. Deze componenten zouden in balans moeten zijn met elkaar. Zowel aan de kant van de werkgevers als aan de kant van de opdrachtgever.

Met elkaar nadenken

Hoe zorgen we er met elkaar voor dat we ons als samenleving klaarmaken voor de toekomst? Dat we een dynamische arbeidsmarkt creëren waar ruimte is voor innovatie en ondernemerschap? Maar ook: hoe blijven we als maatschappij voor elkaar zorgen? Zijn bijvoorbeeld hybride cao’s voor vast én flex de nieuwe standaard in 2020?
Op EerlijkeFlex.nl kunnen overheden, wet- en regelgevers, belangenorganisaties, HR-managers, directies, leveranciers van tijdelijk personeel, flexibele arbeidskrachten én zelfstandig professionals met elkaar nadenken over hoe we in Nederland een arbeidsmarkt kunnen creëren waar plek is voor iedereen: of je nu in vaste dienst bent of niet. Immers, in 2020 ziet onze arbeidsmarkt er immers totaal anders uit.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →