Google lanceert zzp-zoekmachine

Zoekgigant Google gaat concurrentie aan met zzp-marktplaatsen

Sinds vorige week gaat Google de concurrentie aan met zzp-marktplaatsen. De primeur, betaversie, was aan San Francisco, waar je via de zoekmachine ondernemers, zzp’ers, kunt vinden die diensten aanbieden voor klussen in en rondom huis.

Concurrentie

Google lanceert op zijn thuismarkt een zoekmachine en gaat de strijd aan met de concurrentie zoals Helpling, Werkspot. Of het nu een schoonmaker, klusjesman of loodgieter is, ze zijn te vinden in de nieuwe zoekmachine. Het is mogelijk voor ondernemers om trefwoorden te kopen, zoals bijvoorbeeld “reparatie wasmachine”,“lekkage dak” of “ramen lappen”, zodat consumenten hun diensten kunnen vinden. De zoekresultaten laten meerdere dienstenaanbieders zien, inclusief sterrenbeoordeling als die aanwezig is. Consumenten kunnen vervolgens een geschreven berichtje sturen of de ondernemer direct bellen.

Bron: Emerce.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →