Beweging in hypotheekeisen voor zzp’ers en flexwerkers

Financien | ZZP Barometer

Zzp’ers en flexwerkers met toekomst krijgen eerder hypotheek

Eindelijk een positief geluid binnen de hypotheekverstrekking aan flexwerkers en uitzendkrachten. De mogelijk om aan een hypotheek te komen is voor deze groep namelijk door een proef van twee banken en twee bemiddelaars aanzienlijk toegenomen.

Toekomst

De proef zal lopen tot 1 januari. De banken Florius en Obvion en de bemiddelaars De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek zullen eraan meewerken. Bij hypotheekaanvragen van flexwerkers en uitzendkrachten zal gekeken worden naar de kans op werk in de toekomst in plaats van naar het inkomen tot nu toe. Voor het eerst wordt gebruik gemaakt van zo’n voorspelling. De test, welke is ontwikkeld door het Rotterdamse onderzoeksbureau Intelligence Group, voorspelt hoe groot het risico is dat iemand binnen nu en vijf jaar werkloos wordt. Er wordt dus binnen dit experiment niet gekeken naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar, waardoor veel flexwerkers en uitzendkrachten nu niet in aanmerking komen voor een hypotheek.

Bron: Telegraaf

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →