Van Rijn zoekt opheldering zzp-woekertarieven in zorg

Zzp-onderzoek naar tarieven bemiddelingsbureaus

In antwoord op Kamervragen van SP Tweede Kamerlid Renske Leijten, laat staatssecretaris Martin van Rijn weten dat er een onderzoek komt naar de woekertarieven die bemiddelingsbureaus hanteren voor de inhuur van zzp-ers in de zorg.

Woekertarieven

Een zzp-onderzoek gaat binnenkort van start op initiatief van staatsecretaris Van Rijn. Als focus heeft dit onderzoek de vergoedingen die bemiddelingsbureaus voor zzp’ers in de zorg hanteren en de diensten die de bemiddelingsbureaus leveren. Dit onderzoek start naar aanleiding van de Kamervragen van SP Tweede Kamerlid Leijten. Er zouden namelijk woekertarieven gehanteerd worden, aldus Leijten, door sommige bemiddelingsbureaus in de zorg. “De zzp’er en opdrachtgever beoordelen of zij het tarief in verhouding vinden staan tot de diensten die een bemiddelingsbureau daarvoor biedt. In zijn algemeenheid vind ik dat geld voor de zorg ook zoveel mogelijk ten goede moet komen aan de zorg zelf.’ Van Rijn is van mening dat bovenmatige overheadkosten moeten worden teruggedrongen, ook laat hij nagaan of er verschillen zijn in de hoogte van tarieven die bemiddelingsbureaus hanteren bij zorg in natura en zorg vanuit een persoonsgebonden budget.

Bron: Zorgvisie

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →