Zzp-modelovereenkomsten Belastingdienst online beschikbaar

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Zzp-modelovereenkomsten Belastingdienst online beschikbaar | ZZP Barometer

Zzp-expert lanceert verzamelwebsite voor zzp-modelovereenkomsten

Per 1 januari 2016 zal de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) definitief vervangen worden door modelovereenkomsten. De modelovereenkomsten worden de komende maanden gepubliceerd op de website van de Belastingdienst. Binnen 24 uur na publicatie zijn deze overeenkomsten digitaal beschikbaar via ZZPModelovereenkomsten.nl, een initiatief van Martijn Pennekamp.

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA)

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) gaat de VAR per 1 januari laten vervangen door de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA). De overeenkomsten moeten ervoor zorgen dat schijnzelfstandigheid wordt tegengegaan. Zo zullen voornamelijk zzp’ers die werken via intermediairs last krijgen bij het verkrijgen van opdrachten. Brancheorganisaties vrezen voor een chaos op de zzp markt aangezien er nog veel onduidelijk- en onzekerheid is. Opdrachtgevers weten niet wat wel en wat niet kan.

Modelovereenkomsten knippen en plakken

De modelovereenkomsten die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst worden op deze pagina gepubliceerd. Het zijn PDF-bestanden die de zzp’er en zijn opdrachtgever moeten invullen en ondertekenen. “Dit is veel knip- en plakwerk”, zegt zzp-expert Martijn Pennekamp. Vandaar dat hij samen met Martijn Migchelsen (LegalThings software) en Rick Schmitz (FIRM24) een half jaar geleden is gestart met het ontwikkelen van een platform waar je digitaal modelovereenkomsten kunt opstellen, beheren en laten ondertekenen. Dit platform kreeg de naam ZZP Modelovereenkomsten en heeft in korte tijd al meer dan 2.500 leden verwelkomd.

Veilig, snel en eenvoudig

De website van ZZP Modelovereenkomsten heeft naast de voorbeeldovereenkomsten nog 40 andere modelcontracten beschikbaar welke online kunnen worden opgesteld. Het systeem werkt volgens de oprichter snel, eenvoudig en vooral veilig. Alle overeenkomsten worden online opgeslagen en kunnen na het opmaken door zowel de zzp’er als de opdrachtgever van een digitale handtekening worden voorzien. Deze handtekening is rechtsgeldig, opsturen via de post is hierbij verleden tijd.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →