Zzp’er vindt steeds vaker weg naar crowdfunding

app design

Zzp’er zoekt crowdfunding voor “Personal Battery”

Een project starten via een crowdfunding platform is tegenwoordig ook voor de zzp’er een eigentijdse manier om creatieve ideeën te financieren. Het project van Peter Ribbens, de app “Personal Battery”, is daar een goed voorbeeld van.

Crowdfunding

Passend in de vaak creatieve denktrant van zzp’ers, vindt deze groep steeds vaker de weg naar crowdfunding platforms. Deze eigentijdse manier van geld ophalen is ook vaak een gemakkelijke manier om een mooi project het daglicht te laten zien. En, indien je investeert staat daar een tegenprestatie tegenover waar je vaak direct al wat aan hebt. Het is laagdrempelig en een mogelijkheid voor iedereen die een ander een kans gunt, naar eigen draagkracht te helpen.

Geesteskindje

Zelfstandig bedrijfsarts Peter Ribbens is binnen zijn vakgebied een zo’n creatieve zzp’er. De app” Personal Battery”, is een pijler van zijn gedachtegoed, zelfregie, waar hij met hart en ziel in gelooft. Inzicht krijgen en bewust worden wat je energie kost en wat je energie geeft, als zzp’er of zelfstandig ondernemer. Op dat laatste kunnen sturen, vereist keuzes maken, die uiteindelijk tot doel hebben dat je je werk met passie kan volhouden, je anderen inspireert en bijdraagt aan levensgeluk. “De app kan beschouwd worden als een digitaal zelfmanagement tool en past perfect in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, waarbij de nadruk ligt op preventie en eigen verantwoordelijkheid voor gezond gedrag”, aldus Ribbens. Maar om zijn geesteskindje het levenslicht te laten zien is er, zoals bij zoveel ideeën, geld nodig. Voor Ribbens was dan ook de volgende, logische stap zijn project te plaatsen op een crowdfunding platform.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →