Nieuwe zzp-hypotheek door co-creatie Knab & Aegon

Hypotheek
Page 1 Created with Sketch.
3 Shares

Zzp’er kan voortaan voor hypotheek bij Knab terecht

Na een co-creatiesessie met zijn zakelijke klanten komt Knab met een nieuwe hypotheekpropositie. De hypotheek wordt verstrekt door Aegon Hypotheken, waar Knab (onderdeel van Aegon Bank) een zusteronderneming van is. De online bank verovert de markt met zijn eigen koers. Ook zzp’ers kiezen graag voor de andere aanpak van Knab. Omdat deze klantgroep klaagde dat zij geen volledige hypotheek konden krijgen, nodigde Knab de mensen van Aegon uit op een Knab Open met zzp’ers. Aegon ging aan de slag met de wensen die daar werden geuit en ontwikkelde een nieuwe zzp-hypotheek. Deze nieuwe zzp-hypotheek is beschikbaar vanaf 16 november.

Zzp-hypotheek

De zzp-hypotheek bij Aegon is al beschikbaar voor zzp’ers met een eenmanszaak die twee jaarrekeningen en een prognose van het derde jaar kunnen overleggen. De maximale hypotheek van 103% (die ook volledig fiscaal aftrekbaar is) is mogelijk bij de verpanding van de ZZP Hypotheekrekening die de zzp’er bij Knab heeft. Verpanding is natuurlijk alleen mogelijk als er genoeg geld op de ZZP Hypotheekrekening staat. Dit verpande bedrag valt al na 4 of 8 jaar vrij, zodat het weer kan worden ingezet voor ondernemingsdoeleinden. Andere aanbieders vragen aan zzp’ers om hun spaargeld aan te wenden voor de koop van het huis. Het nadeel daarvan is dat het geld in stenen zit en zij hierdoor minder hypotheekrente kunnen aftrekken.

Knab Open

René Frijters, oprichter van Knab: “Maandelijks organiseren we Knab Open. Daarbij nodigen we klanten bij ons uit op kantoor. Iedereen is welkom. Op deze avonden vertellen klanten ons welke knelpunten zij ervaren in de dienstverlening van banken en komen ze met fantastische ideeën. In geval van de zzp-hypotheek was er veel kritiek op de acceptatie-eisen en kwam het liquiditeitsprobleem naar voren. Als oplossing hiervoor komt Knab met de geblokkeerde rekening. Hierdoor kan de zzp’er de volledige hypotheekrente aftrekken. Luisteren naar je klanten is écht leuk én blijkt zeer nuttig.”

Marco Keim, CEO Aegon Nederland: “Het is mooi om te zien dat de relatie tussen Aegon en Knab een hypotheek oplevert waar rekening is gehouden met de specifieke wensen van zzp’ers.”

Volledig online

Knab is opgericht in 2012 en heeft inmiddels meer dan 75.000 klanten en ongeveer 100 medewerkers. Knab opereert volledig online en heeft geen filialen. In plaats daarvan kunnen klanten van acht uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds met hun vragen terecht bij de servicedesk, zowel telefonisch als online. Al eerder bleek dat deze manier van bankieren in goed aarde valt bij zzp’ers. Knab wil dat mensen weer zélf grip hebben op hun geld en inzicht krijgen in hun financiële toekomst. Knab wijst klanten proactief op financieel voordeel, ook wanneer dat bij een andere bank dan Knab is. Met gebruik van innovatieve technologieën en slimme digitale tools stelt de online bank klanten in staat meer uit hun geld te halen. Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →