Zzp-marktplaats Fiverr ontvangt 60 miljoen dollar

https://www.zzpbarometer.nl/wp-content/uploads/2015/11/online.jpg

Minimumuitgave van 5 dollar verdwijnt bij Fiverr

Fiverr, de zzp-marktplaats waar je vrijwel elk type digitale dienst kunt kopen en verkopen, heeft 60 miljoen dollar aan financiering opgehaald. Het platform gaat het geld gebruiken om “agressief de overgrote meerderheid van de freelancers aan te trekken, die nog steeds offline werken”.

Economische kansen

De nieuwe geldinjectie, brengt de totale financiering van Fiverr boven de 110 miljoen dollar. De nieuwe funding, van 60 miljoen dollar, is het dubbele van het bedrag dat al eerder werd opgehaald in augustus. Duidelijk is dat Fiverr met verve invulling geeft aan een niche binnen “sharing economy”. Op de zzp-marktplaats kan iedere zzp’er zijn of haar ‘skills’ aanbieden, zoals webdesign of marketing, aan iedere koper op het internet. “We zijn met Fiverr begonnen om te bewijzen dat je de wereld van freelance creatieve diensten online kunt brengen en het kopen van diensten net zo gemakkelijk kunt maken als het online kopen van een flatscreen-tv,” zegt Micha Kaufman, CEO van Fiverr. “Vandaag de dag zien we steeds meer freelancers met hun bedrijf verschuiven naar online bezigheden en dat trekt de aandacht van de beleggers, hetgeen weer de totale omvang van de marktplaats naar duizelingwekkende nieuwe hoogte brengt. Met de verwachting dat het aandeel van de groep freelancers in de economie zal stijgen naar 43% van het totale personeelsbestand in 2020, zijn we bezig met het creëren van economische kansen, in de nabije toekomst, voor onze gemeenschap.”

Tariefstructuur

Naast het financiële nieuws laat Fiverr ook weten dat zzp’ers binnenkort in staat zullen zijn om hun eigen prijzen te bepalen en de 5 dollar minimumuitgave los te zullen laten. Een opvallende verschuiving, omdat de naam van het bedrijf “Fiverr” juist afgeleid is van de genoemde 5 dollar. Dit geeft echter ook aan dat er een grote verschuiving in de tariefstructuur zal plaatsvinden. In de komende weken zal Fiverr nieuwe ‘easy-to-understand” dienstenpakketten lanceren. “Dit zal drastisch de manier vereenvoudigen waarop Fiverr verkopers prijs en diensten bundelen,” aldus het bedrijf. Fiverr genereert, naar eigen zeggen, ongeveer 1 miljoen transacties per maand, maar onthult niet de waarde van deze transacties.

Bron: Venture Beat

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →