Zzp’ers zijn de gelukkigste mensen in China

shanghai

Zzp-geluk in China

De “Chinese Happiness Index” geeft na onderzoek aan dat zzp’ers de gelukkigste mensen in China zijn.

Chinese Happiness Index

Naast dat de Chinese zzp’er een zeer gelukkig en tevreden mens is, geeft 9 van de 10 ondervraagde Chinezen aan dat ze verlangen naar minder werkdruk en meer tijd willen doornemen met hun familie en vrienden. Voor 7 uit de 10 ondervraagden mannen hangt het gevoel van geluk voor in de toekomst vooral af van de hoogte van het inkomen. Voor de Chinese vrouwen is vooral gezondheid een belangrijk punt bij het gevoel van geluk.

Aangezien het flexibele leven van een zzp’er het belangrijke kenmerk als ‘ruimte voor vrije tijd’ in zich heeft, maakt dat de Chinees, die werkt als zzp’er, het gelukkigst is. Banen in het Onderwijs of bijvoorbeeld overheidsinstanties vallen hierbij in het niet.

Bron: Twago

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →