Nieuwe editie nationale zzp-prijs officieel gelanceerd

Nieuwsfeiten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Focus op kwaliteit door meting klanttevredenheid via online reviews

BEEMSTER – Een nieuwe editie van de nationale zzp-prijs Freelancer of the Year Awards is vandaag officieel van start gegaan. De verkiezing staat open voor alle zzp’ers, freelancers en interim professionals die voor eigen rekening en risico werken en die geen personeel in (loon)dienst hebben. “De focus ligt dit jaar nóg meer op kwaliteit: klanttevredenheid en de aanbevelingsscore worden gemeten, waarbij het gemiddelde cijfer doorslaggevend is,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer en jurylid.

De FOTY Awards is een jaarlijkse zoektocht naar de beste zzp’er of freelancer van Nederland. Het afgelopen jaar deden bijna 10.000 zzp’ers mee aan de verkiezing, en werd de landelijke zzp-prijs door minister-president Mark Rutte uitgereikt aan foodblogger Carlijn Bröring. De verkiezing en de uitreiking op de Dag van de ZZP’er worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Knab, MINI en WE Fashion. “Via de FOTY Awards vieren wij het ondernemerschap van de meer dan één miljoen zzp’ers in Nederland, waarvan ik er zelf ook één ben,” vertelt René Frijters, als directeur van Knab hoofdsponsor en juryvoorzitter van de FOTY Awards.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Kwaliteitsmeting

In voorgaande edities was het belangrijk om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Dit jaar is het echter essentieel om een zo hoog mogelijk, gemiddeld cijfer te ontvangen van onder meer opdrachtgevers, leveranciers en partners. “Iedere stem is eigenlijk een online review,” zegt Sakkers. Iedere stem worden op basis van big data-analyse gecontroleerd door de jury, alvorens deze wordt gepubliceerd op de website. Sakkers: “Met deze geverifieerde online reviews kunnen zzp’ers zich onderscheiden. Hiermee bewijs je je kwaliteit als zzp’er, waarmee je indirect je tarief en aantal opdrachten verhoogt.”

Categorieën en pitchevent

Er zijn zzp’ers in allerlei soorten en maten. Om ze toch te kunnen vergelijken, zijn er categorieën ingevoerd: van “Bouw & installatie” tot “Tekstschrijven & vertaling”, iedere zzp’er kan meedoen aan de verkiezing. Op basis van de online reviews die verzameld zijn, wordt een Top-10 per categorie geselecteerd en worden wekelijks winnaars uitgeroepen die zich kwalificeren als finalist. Alle finalisten worden uitgenodigd om tijdens het pitchevent op zaterdag 27 februari 2016 hun elevator pitch op te nemen. Op basis van het gemiddelde cijfer en de elevator pitch, worden de categoriewinnaars en de hoofdwinnaar gekozen door de gerenommeerde jury onder leiding van Frijters.

Meer zzp’ers is goed voor de innovatie, effectiviteit en de internationale concurrentiepositie in Nederland

ZZP Barometer

Dag van de ZZP’er

Er zijn vele mooie prijzen te winnen, waaronder een online marketingcampagne waarin de winnaars de ondernemersheld is, aangeboden door Knab, één jaar rijden is in een gloednieuwe MINI Clubman en 2.500 euro shoptegoed bij WE Fashion. De winnaar van de FOTY Awards wordt bekendgemaakt op de Dag van de ZZP’er, op zaterdag 2 april 2016. Inschrijven voor de Dag van de ZZP’er kan via de volgende website: www.dvdzzp.nl

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →