Zzp’er geeft liever geen kerstpakket weg

Kerstpakket niet aan zzp’er besteed

Tja, Kerst is onlosmakelijk verbonden met lichtjes, kerstbomen, lekker eten en natuurlijk cadeautjes. Maar, als je aan een zzp’er vraagt wat er ondernomen wordt naar de klant of opdrachtgever toe, blijkt dat de zzp’er niet echt bereid is de kerstgedachte te omarmen. Slechts 9% van de ondervraagde zzp’ers weet zeker dat hij of zij voor kerstman zal spelen en dus een kerstpakket aan een relatie gaat geven.

Onderzoek

Uit onderzoek van de ZZP Barometer is gebleken dat een kerstcadeau weggeven aan de zzp’er niet besteed is. Slechts 9% trekt het Kerstpak aan dit jaar en 19% twijfelt nog. Het grootste gedeelte van de in ons land hard werkende zzp’ers, vindt het uitdelen van een kerstpakket niet nodig.

Kerstpakket geven
SEAT- ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →