Zzp-marktplaats van Yacht stopt ermee

business

YachtPlaza stopt per 1 januari 2016 zzp-marktplaats

Alle gebruikers van YachtPlaza hebben inmiddels een bericht ontvangen, met de mededeling dat de zzp-marktplaats ermee stopt. Na de enthousiaste lancering in 2014, betekent het dat per 1 januari 2016 YachtPlaza uit de lucht gehaald zal worden.

Geen succesformule

Na bijna twee jaar heeft men bij YachtPlaza besloten per 1 januari 2016 te stoppen met de huidige vorm van YachtPlaza. De marktplaats is het online zzp-platform van Yacht en stelde opdrachtgevers in staat om zelf opdrachten te plaatsen en geschikte zzp’ers te selecteren. Zzp’ers hadden er tevens de mogelijkheid om zelfstandig rechtstreeks op deze opdrachten te reageren. Het succes van deze formule is naar verluidt erg gering gebleken. Een belangrijke bevinding is geweest dat opdrachtgevers in de regel niet de tijd hebben of nemen om zelfstandig opdrachten te plaatsen en zorgvuldig de binnengekomen reacties te screenen.

Het doek valt

Met alle bevindingen van YachtPlaza op een rij heeft men besloten om te stoppen met de huidige formule van YachtPlaza. Per 1 januari 2016 wordt YachtPlaza dan ook uit de lucht gehaald en komen daarmee alle accounts te vervallen.

Yacht

Dat de online zzp-marktplaats van Yacht ermee stopt wil niet zeggen dat Yacht de handoek in de ring gooit. Yacht heeft een veel bredere dienstverlening dan YachtPlaza en daarom worden de gebruikers van YachtPlaza dan ook in het nieuwe jaar graag doorverwezen naar één van de Yacht kantoren, waar de zoektocht naar een geschikte opdracht voortgezet kan worden.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →