Checklist: Het Nieuwe Werken

Groei
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
check

Hoe Het Nieuwe Werken werkt

Steeds meer zzp’ers hebben geen vaste werkplek meer. In moderne kantoren met flexplekken heeft zelfs een werknemer geen vast bureau. Daarnaast is het gebruikelijk om steeds meer vanuit te huis werken, bijvoorbeeld om de files te ontlopen of om op locatie te werken, bijvoorbeeld bij de klant of onderweg tussen twee afspraken door. Dit is het nieuwe werken.

Doordat de wereld steeds kleiner wordt is samenwerken, zowel nationaal als internationaal steeds gemakkelijker. Zit er een specialist in Rusland? Dan verhindert de techniek niet meer dat deze specialist optimaal kan samenwerken met de projectleider in Duitsland. Om al deze redenen helpen wij je graag op weg met een checklist voor Het Nieuwe Werken.

Omzet verdubbelen als zzp'er? Download deze gratis videocursus

50 dagen lang hebben wij nieuwe tips, trucs, interviews en succesverhalen die jou inspireren en (nog) succesvol(ler) maken. Onze experts geven jou adviezen die jouw omzet als zzp’er kunnen verdubbelen.

Meer info

Checklist:

  • Maak duidelijk waar je bent en of je beschikbaar bent. Zet je werktijden in een elektronische agenda zodat je dit kan delen met je collega zzp’ers.
  • Kies bewust voor een virtuele of fysieke ontmoeting. Wat handig is, hangt af van het onderwerp, aantal zzp’ers en je communicatieve vermogens.
  • Respecteer elkaars verschillen. Ieder is op andere tijden het meest productief. Flexibel in tijd en plaats is de kern van Het Nieuwe Werken.
  • Neem regelmatig deel aan of organiseer zelf informele bijeenkomsten. Blijf op de hoogte wat er speelt in jouw onderneming.
  • Houd collega zzp’ers op de hoogte van jouw werkzaamheden en informeer ook naar hun werkzaamheden.
  • Vraag en geef duidelijkheid. Denk er aan dat zonder non-verbale communicatie, de ontvanger moet kunnen lezen wat jij bedoelt.
  • Gebruik videoconferencing of een telefonische conferentie om op afstand te overleggen als niet alle deelnemers op dezelfde locatie kunnen zijn.
  • Werk met een platform in de cloud zo is het gemakkelijk gegevens met je collega zzp’ers uit te wisselen.
  • Blijf letten op een goede en gezonde scheiding tussen werk en privé. Laat je huisgenoten duidelijk weten wanneer je werkt.
  • Zorg voor goede afspraken over begeleiding, hulpmiddelen, vergoedingen, overleg en regelmatige ontmoetingen.
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →