Update: zzp-wet DBA officieel door Eerste Kamer

Bemiddelaars en marge | Wet-DBA-debat

Eerste Kamer stemt vóór zzp-wet DBA

Met een ruime meerderheid is vóór de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie, DBA, de nieuwe zzp-wet gestemd. De Eerste Kamer heeft hiermee een einde gemaakt aan een lang slepend, heikel punt onder zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere belanghebbenden. Per 1 mei, met een overgangstermijn van één jaar, maakt de VAR plaats voor de wet DGA en is het nieuwe plan van Staatssecretaris Eric Wiebes geaccepteerd.

Contract afsluiten met je opdrachtgevers? Download deze gratis modelovereenkomst

Wij geven jou en je opdrachtgever een overeenkomst die jullie kunnen gebruiken om een contract af te sluiten. Download de Algemene Modelovereenkomst "Particuliere beveiliging" en vul deze aan met je eigen situatie.

Meer info

Modelovereenkomsten

Nu de Eerste Kamer met een ruime meerderheid voor de afschaffing van de VAR heeft gestemd en de wet DBA zijn intreden doet per 1 mei as., betekent het dat zzp’ers en hun opdrachtgevers vanaf deze datum moeten gaan werken met modelovereenkomsten  van de Belastingdienst. Met een overgangstermijn van 1 jaar doet de nieuwe zzp-wet DBA zijn intreden en wil Staatssecretaris Wiebes met deze nieuwe zzp-wet ‘schijnzelfstandigheid’ tegengaan en opdrachtgevers belasting en premies laten betalen. Zzp’ers en opdrachtgevers gaan dus binnenkort, met vooraf door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomsten of met van tevoren zelf opgestelde, voorgelegde en goedgekeurde contracten samen verder aan de slag.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →