Zzp’er en privacyvoorwaarden

Groei
Page 1 Created with Sketch.
1 Shares
privacy

Zet privacyvoorwaarden als zzp’er op papier

De zzp’er en zelfstandig ondernemer kan met een paar simpele handelingen privacyvoorwaarden vastleggen, schrijft Minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Een speciaal online beschikbaar hulpmiddel, de privacyverklaring generator, zorgt er voor dat voorwaarden kort en op begrijpelijke wijze zichtbaar worden gemaakt voor consumenten.

Privacyverklaring generator

Het plaatsen van een privacyverklaring op je website is verplicht als je persoonsgegevens verwerkt, ook als zzp’er. De privacyverklaring generator op de site van veilig internetten kan je als zzp’er daarbij helpen.
De tool helpt je een duidelijke tekst te maken, zodat na plaatsing hiervan op jouw website het de websitebezoekers inzicht geeft hoe jouw bedrijf met persoonsgegevens omgaat. Een mooie transparante manier van werken dus.

Vermindering regeldruk

De vermindering van de regeldruk, met behulp van de genoemde privacy-tool, kan mogelijk een lastenvermindering van enkele miljoenen euro’s voor de ondernemers, de zzp’er, in ons land betekenen. Uit een eerste inventarisatie komt dit naar voren en is dus een positieve ontwikkeling voor alle betrokkenen. In zijn brief aan de Tweede Kamer geeft Minister Kamp aan: “Privacyvoorwaarden kunnen lang en complex zijn. Steeds meer, vaak kleinere bedrijven, ontwikkelen diensten en producten waarbij rekening moet worden gehouden met privacy van consumenten. Met dit hulpmiddel kunnen bedrijven helder en beknopter aangeven wat ze met gegevens van consumenten willen doen. Het scheelt ze tijd en gedoe. Consumenten kunnen dan makkelijker inzien hoe omgegaan wordt met hun gegevens en zo zelf beter keuzes maken welke diensten en producten ze af willen nemen.”

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →