Test je ondernemerschap en weet het zeker!

Ondernemerschap is alle ballen hoog houden

Als zelfstandig ondernemer ben je vrij, onafhankelijk, bezig met je passie en vaak 24/7 in touw. ‘Alle ballen hoog houden’ dat is het motto en vaak ook hetgeen waar veel startende ondernemers moeite mee hebben én waar het dan soms mis gaat. Dus weten of je voor het ondernemerschap in wieg gelegd bent is heel belangrijk.

Welke bedrijfsvorm kiezen als zzp'er? Download deze gratis checklist

Klaar om te beginnen met je eigen onderneming, maar twijfel je welke bedrijfsvorm het beste bij jou past als ZZP’er? Download onze gratis checklist om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Meer info

Hulp

Veel zelfstandig ondernemers starten als zzp’er uit passie, gewoon omdat het leuk lijkt óf uit pure noodzaak. Maar zomaar in het diepe springen is niet altijd slim. Even goed de voor- en nadelen op een rijtje zetten is belangrijk. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan alleen maar starten en gas geven…
Ontdek daarom eerst of je klaar bent voor het ondernemerschap en krijg meer inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten. Weet waar je aan begint, zodat je later niet voor een grote teleurstelling komt te staan. Handig hulp hierbij is de Ondernemerstest  van de Kamer van Koophandel. Begin hier om uit te zoeken of het ondernemerschap, een zzp’er zijn, de goede stap is voor jou. Iets is wat jou past. Natuurlijk is alle begin moeilijk en niet alles zal voor de wind gaan. Dat je moet groeien in het zelfstandig ondernemen is logisch, maar door duidelijk te hebben wat bij jouw past word je later niet zo snel uit het veld geslagen, omdat je zeer bewust gekozen hebt.

Inspiratie

Een andere manier om te testen of het ondernemerschap bij je past is door veel met andere ondernemers, zzp’ers, te praten, te luisteren naar ze en daar jouw voordeel uit te halen. Doe dit bijvoorbeeld op de ‘Dag van de ZZP’er’, een uitgelezen kans om veel collega zzp’ers te ontmoeten, maar ook om veel inspiratie en kennis op te doen tijdens de gratis workshops en de netwerkmarkt. Op 2 april as. heb je de uitgelezen kans om jezelf te ontwikkelen en te leren hoe je “alle ballen hoog kunt houden” en zo een bewuste keus te maken.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →