600.000 blauwe enveloppen naar zzp’ers met VAR

blauwe-envelop Wiebes

Wiebes stuurt zzp’ers-met-VAR blauwe envelop

Onlangs gaf Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën het startsein voor het verdwijnen van de blauwe envelop. Maar misschien iets te vroeg, want binnenkort zal er toch een vrachtwagen vol de weg op gaan richting zzp’ers met een VAR-verklaring.

Een boek vol inspiratie, trucs en tactieken: Download het ZZP Jaarboek 2016 gratis

Meer bezoekers, meer klanten en meer opdrachten? Download het ZZP Jaarboek van 2016 en ontvang tips, trucs en tactieken die jou als zzp’er, freelancer of interim professional (nog) succesvol(ler) maken.

Meer info

Een brief van Wiebes

Dat er onrust bestaat over de VAR, onder zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere betrokken partijen is duidelijk en ook Wiebes vindt dat hij daar iets aan moet doen. In het televisieprogramma WNL Op Zondag gaf de staatssecretaris aan dat binnenkort alle zzp’ers met een VAR-verklaring toch nog een blauwe envelop van hem kunnen verwachten. Ondanks het afscheid van de blauwe envelop, grijpt Wiebes toch nog een keer naar dit middel, om zzp’ers gerust te stellen. De blauwe envelop zal een brief bevatten, waarin duidelijk uitgelegd zal worden wat de gang van zaken is met betrekking tot het verdwijnen van de VAR. Wat de wijzigingen zijn en wat per 1 mei de nieuwe werkwijze zal zijn. Z’on 600.000 zzp’ers kunnen deze brief verwachten.
Volgens Wiebes wordt het namelijk makkelijker voor zzp’ers in de nieuwe opzet als de fiscus gaat werken met modelovereenkomsten per sector. Zzp’ers en opdrachtgevers kunnen dan vooraf zekerheid krijgen over de vraag of de Belastingdienst accepteert dat er geen sprake is van een dienstverband.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
SEAT- ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Bekijk de volledige agenda →