Private lease: een goede optie voor jou als zzp’er?

Lease | ZZP Barometer

6 voordelen van private lease

Als zzp’er wil je profiteren van alle voordelen van een leaseauto. Maar je wilt geen gedoe met bijtelling bij privégebruik van de auto. Misschien is private lease dan een optie.

Het is voor zzp’ers zaak alle autokosten goed in beeld te hebben. Deze vormen namelijk een behoorlijke uitgavenpost. Naast het aanschafbedrag zijn er de brandstofkosten, onderhoudsbeurten, verzekering, afschrijving en wegenbelasting. Private lease vangt een aantal van die kosten op. Het aankoopbedrag vervalt. En van bijtelling is geen sprake, aangezien de auto particulier betaald wordt. Zakelijke kilometers mogen tot maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij gedeclareerd worden aan de zaak. Het enige dat overblijft is een vast leasebedrag per maand, waarbij onderhoud en verzekering zijn inbegrepen.

Zekerheid

Een groot voordeel van private lease is uiteraard dat je niet voor verrassingen komt te staan. Je rijdt voor een vast bedrag in een nieuwe auto die aan het einde van het leasecontract – meestal na twee of drie jaar – ingeruild wordt. Daarnaast weet je vooraf exact wat je mobiliteitskosten per kilometer zullen zijn wat budgetteren makkelijker maakt. Aangezien je als particulier het contract aangaat, wordt de auto fiscaal behandeld als een privéauto. Het is in dat geval mogelijk 19 eurocent per zakelijke kilometer van de winst af te trekken die belastingvrij aan jezelf uitgekeerd worden. De zakelijke kilometers en woon-werkritten moeten voor de Belastingdienst dan wel nauwkeurig worden bijgehouden. Het Connect Car-systeem van Volkswagen is daarvoor een handig hulpmiddel. Omdat de auto particulier betaald wordt, kan de btw niet afgetrokken worden.

Keurmerk Private Lease

Maar kijk uit: niet bij alle aanbieders van private lease zijn de voorwaarden even duidelijk. Om wildgroei te voorkomen én de consument beter te beschermen, is het Keurmerk Private Lease  in het leven geroepen. Het keurmerk is een onafhankelijke stichting die geïnitieerd is vanuit de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen en biedt klanten vijf zekerheden:
1. Eerlijke voorwaarden
2. Compleet product
3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten
4. Veertien dagen bedenktijd
5. Zekerheid bij klachten
Als een van de eerste leasemaatschappijen ontving Volkswagen Pon Financial Services het keurmerk.

Toetsing door BKR

Klanten die privé een auto willen leasen, worden voortaan bovendien getoetst en geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Een goede zaak, want dergelijke contracten ga je aan voor een langere periode. Op deze manier wordt men beschermd tegen te hoge financiële lasten.

6 voordelen van private lease bij Volkswagen Pon Financial Services

1. Alles onder één dag geregeld bij de officiële merkdealer
2. Geen onverwachte kosten
3. Geen gedoe met bijtelling
4. Je rijdt in een nieuwe auto
5. Voor een vast leasebedrag per maand
6. Onder meer afschrijving, verzekering, wegenbelasting, reparaties, onderhoud, vervanging van banden en pechhulp zijn inclusief

Diederick van Haselen

Diederick van Haselen, Manager Fleet Services bij Volkswagen Pon Financial Services, beantwoordt de meest gestelde vragen over financiering, leasing en verzekeren.

Bekijk alle artikelen van Diederick van Haselen →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →