4 zaken die je jezelf moet afvragen over freelance payroll

Payrolling
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Freelance Payroll en belangrijke vragen

Als zelfstandige heb je jezelf vast wel eens de vraag gesteld; Is payroll interessant voor mij? Er zijn een hoop afwegingen die je in deze situatie moet maken. Hoe kom jij erachter of payroll iets voor jou is? Stel jezelf in elk geval de volgende vragen.

Wat is mijn thuissituatie en in hoeverre ben ik afhankelijk van het sociale vangnet?

Het is voor elke zelfstandige goed om te bepalen in welke mate je van sociale zekerheden afhankelijk bent. Heb je een gezin? Heb je een partner met een inkomen? 
Freelance payroll biedt zekerheden, zoals doorbetaling bij ziekte en behoud en opbouw van WW rechten. Kom je onverhoopt zonder opdracht(en) te zitten, dan kun je altijd terugvallen op een WW uitkering.

Hoeveel opdrachtgevers heb ik en wat is de looptijd van mijn opdracht(en)?

Schijnzelfstandigheid is een hot issue, de overheid heeft maatregelen genomen om hier een einde aan te maken. Zo zijn na 1 mei 2016 de zelfstandige en de opdrachtgever samen verantwoordelijk voor eventuele naheffingen als achteraf sprake blijkt van schijnzelfstandigheid. 
Heb je maar één opdrachtgever, of opdrachten voor een langere periode? Met Freelance Payroll hoef jij je geen zorgen te maken over het opdrachtencriterium of eventuele schijnzelfstandigheid.

Maak ik gebruik van veel aftrekposten?

Bij Freelance Payroll ontstaat er een loondienstverband en ben je voor de wet geen echte ondernemer. Je kunt dan ook geen aftrekposten meer opvoeren. Maak je veel zakelijke kosten voor de uitoefening van je werkzaamheden? Dan is Freelance Payroll misschien minder gunstig voor jou. 
Uiteraard kan je bij Freelance Payroll wel gebruik maken van declaratieregelingen die het netto loon ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan reis- en verblijfskosten.

Wat is de betaaltermijn van mijn opdrachtgever en betalen ze wel op tijd?

Je hebt als ondernemer vast wel eens te maken gehad met een slecht betalende opdrachtgever, of een opdrachtgever met een lange betaaltermijn.
Freelance Payroll biedt de mogelijkheid het salaris voor te financieren. Je dient je declaratie in en hebt binnen drie werkdagen je salaris. Ook neemt Freelance Payroll het debiteurenbeheer van je over.

Uiteraard is elke situatie uniek. Als kennispartner onderzoek ik graag met jou of Freelance Payroll voor jou de juiste oplossing is.

FreelancePayroll
Partner van ZZP Barometer

FreelancePayroll is sinds 2018 actief en richt zich op freelancers en zzp'ers. Wij bieden Freelance payrolling aan voor zelfstandigen denk hierbij aan: salarisbetaling, pensioenopbouw, creditchecks, beschermen bij wanbetaling opdrachtgevers, verzekeren tegen bedrijfsaansprakelijkheid en persoonlijk advies van een eigen adviseur. Voor zelfstandigen bieden we tevens ZZP Ondersteuning aan denk hierbij aan: debiteurenbeheer, creditchecks, opstellen modelovereenkomsten, persoonlijk advies van een eigen adviseur.

Bekijk alle artikelen van FreelancePayroll →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →