DBA webinar voor zzp’ers en opdrachtgevers

webinar

Twee webinars over nieuwe werkwijze met DBA

Per 1 mei verdwijnt de Verklaring arbeidsrelatie, VAR en maakt plaats voor de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, Wet DBA. Opdrachtgevers en opdrachtnemers, zzp’ers gaan dan werken met modelovereenkomsten. Om de werkwijze aan te passen krijgen de partijen tot 1 mei 2017 de tijd.

Nieuwe werkwijze

Vanaf 1 mei komt er een nieuwe werkwijze waarmee opdrachtgevers en zzp’ers zekerheid kunnen krijgen over werken buiten loondienst, de Wet DBA. Om met de nieuwe werkwijze, het werken met modelovereenkomsten, om te kunnen gaan is een overgangsperiode ingesteld. Tot 1 mei 2017 hebben opdrachtgevers en opdrachtnemers, zzp’ers, de tijd om te wennen aan de nieuwe wet, ieder voor zich, samen maar ook in overleg met de Belastingdienst.
Als gewerkt wordt volgens de modelovereenkomst, is er geen sprake van loondienst en hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en te betalen. Als zzp’er ben je dan niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen (WW, ZW en WIA). Bij werkloosheid, ziekte of arbeidsongeschiktheid krijg je dus geen uitkering.

Twee DBA webinars

Om de veranderingen in goede banen te leiden, organiseert de Belastingdienst op 12 april twee webinars. Eén voor opdrachtgevers en één voor zzp’ers,met als onderwerp Wet DBA:

Van 11.00 – 12.00 uur een webinar voor opdrachtgevers, met de volgende onderwerpen:

· wet- en regelgeving rondom werken in loondienst
· verhouding opdrachtgever en zzp’er
· werken buiten loondienst met modelovereenkomsten
· echte en fictieve dienstbetrekkingen
· werken met zzp’ers via intermediair of broker
· zelf beoordelen van arbeidsrelatie

Van 20.00 – 21.00 uur een webinar voor zzp’ers, met de volgende onderwerpen:

· regels rondom werken in loondienst en werken als ondernemer
· verhouding zzp’er en opdrachtgever
· werken buiten loondienst met modelovereenkomsten
· gevolgen van fictief dienstverband
· werken via payrollbureau of intermediair
· beoordeling ondernemerschap bij aangifte inkomstenbelasting

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →