Hulp voor zzp’er en opdrachtgever bij wet DBA

Opdrachten & tarieven
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
hulp wet DBA

Nieuwe dienst beperkt risico’s wet DBA voor zzp’er

Vanaf 1 mei zorgt de nieuwe wet DBA ervoor dat zowel opdrachtgever als zzp’er gezamenlijk risico lopen als ze de onderlinge overeenkomst niet goed regelen. Randstad, Tempo-Team en Yacht starten daarom per 28 april met een nieuwe dienst, die zowel de zzp’er als de opdrachtgever ondersteuning geeft.

Hulp, ondersteuning en risico beperking

Randstad, Tempo-Team en Yacht starten deze maand met een dienst die financiële en juridische risico’s voor zowel bedrijven als zzp’ers beperkt. Een dienst ter ondersteuning van de nieuwe wet DBA, hulp is namelijk nodig blijkt uit een onderzoek in opdracht van de drie partijen uitgevoerd door TNS NIPO.

De specialistische zzp-dienstverlening is volledig ingericht op de nieuwe wet DBA. De nieuwe dienst gaat het administratieve en contractuele proces faciliteren en beperkt zo de risico’s voor opdrachtgever en zzp’er.
Arco Elsman, zzp-programmadirecteur Randstad Groep Nederland legt uit: “De wereld van werk verandert in rap tempo. De flexibilisering van de arbeidsmarkt is geen toekomstmuziek meer, maar realiteit. Uit ons onderzoek blijkt dat veel zzp’ers en organisaties de nieuwe wet met zorg tegemoet zien. Wij bieden een oplossing om met de nieuwe wet flexibel gebruik te blijven maken van zzp’ers.”

Dat er is meer behoefte is aan hulp en ondersteuning bij de wet DBA, van zowel zzp’ers als opdrachtgevers, blijkt volgens de drie partijen uit het gezamenlijke onderzoek. Slechts 28% van de ondervraagde opdrachtgevers weet dat straks met modelovereenkomsten gewerkt kan worden. Rond 85% denkt dat de wet vooral voor meer administratief werk zal zorgen en zelfs 23% verwacht door de wet minder vaak zzp’ers in te zullen huren. Van de zzp’ers is 88% zeer sceptisch en denkt dat de nieuwe wet voor minder werk zal zorgen. Met de nieuwe dienst hopen Randstad, Tempo-Team en Yacht een antwoord te hebben op de onzekerheid in de markt en de zzp’er en opdachtgever een steun in de rug te geven..

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →