Zzp’er geïnformeerd door Belastingdienst via YouTube

Administratie | ZZP Barometer

“Leuker kan de zzp’er het niet krijgen, wel makkelijker”

Dat de Belastingdienst het voor Nederlanders makkelijker wil maken is bij iedereen inmiddels wel duidelijk. Ook de zzp’er en opdrachtgever wordt niet vergeten. De overgang van VAR naar wet DBA is nu ook digitaal, via YouTube, aan een uitleg onderworpen.

YouTube Webinar

De overgang van het werken met de VAR-verklaring naar het werken met modelovereenkomsten is ingezet. Vervelend of niet, als zzp’er of opdrachtgever zal je je erbij neer moeten leggen, want leuker gaat de Belastingdienst het echt niet maken. Modelovereenkomsten worden de regel en natuurlijk brengt dit veel vragen met zich mee. Om de vragen van zzp’ers en opdrachtgevers te beantwoorden heeft de Belastingdienst gekozen voor een webinar, één voor zzp’ers en één voor opdrachtgevers. De Belastingdienst hoopt ook via deze weg, online de twee groepen te bedienen. Of dit de overgangsfase van VAR naar DBA makkelijker maakt moet nog blijken.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
MoneyMonk - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →