Aangifte inkomenstenbelasting als zzp’er

Uncategorized
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Administratie | ZZP Barometer

Waar je als zzp’er recht op hebt

Voor zzp’ers in ons land zijn er een aantal aftrekposten waar je voor in aanmerking kunt komen. De handige aangiftehulp van de Belastingdienst kan je hierbij helpen. Een steuntje in de rug in de vorm van een speciale aftrekpost is mooi meegenomen, maar dan moet je als zzp’er wel weten of je daarvoor in aanmerking komt en wat de mogelijkheden zijn.

Aangifte inkomstenbelasting

Misschien laat je als zzp’er de aangifte inkomstenbelasting door een ander regelen, maar als je iemand bent die alles in eigen hand wilt houden, is de aangiftehulp van de Belastingdienst een welkome, online aanvulling. Voor welke speciale aftrekposten kom je in aanmerking? Voldoe je aan de eisen? Via de aangiftehulp kun je belangrijke, actuele informatie inwinnen en met behulp van de uitleg, rekentools en invultips zelf aan de slag gaan.

Aftrekposten

Als zzp’er wil je natuurlijk ook optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden die ons belastingstelsel jou biedt, zeker als het gaat om speciale aftrekposten die je kunt opvoeren en vaak nét even dat steuntje in rug zijn voor jou als ondernemer. Speciale aftrekposten waar jij mogelijk als ondernemer aanspraak op kunt maken, mits je voldoet aan het urencriterium, zijn:

– Zelfstandigenaftrek
– Startersaftrek
– Investeringsaftrek
– Meewerkaftrek

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →