Infographic: Zzp’er met snel internet behaalt hogere omzet

Directe correlatie tussen internetsnelheid en omzet bij zzp’er

 

UTRECHT – Zzp’ers met een snellere internetverbinding (100+ mbps) maken gemiddeld meer omzet dan zzp’ers met een lagere downloadsnelheid. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.179 zzp’ers in opdracht van Ziggo.

Er blijkt een directe correlatie te zijn tussen de internetsnelheid in megabits per seconde (mbps) en de omzet van zzp’ers. Bij een hogere internetsnelheid wordt gemiddeld een hogere omzet behaald:

Megabits per seconde (mbps) Gemiddelde omzet
< 5 mbps € 61.117
6 tot 10 mbps € 67.153
11 tot 25 mbps € 72.583
26 tot 50 mbps € 79.901
51 tot 100 mbps € 80.523
> 100 mbps € 88.629

Snelle internetverbinding essentieel

Bijna 9 van de 10 zzp’ers (88%) vindt dat een snelle internetverbinding essentieel is als ondernemer. Gemiddeld maken zzp’ers gebruik van een internetverbinding met een downloadsnelheid van 47 mbps. De WiFi-verbinding wordt het meest gebruikt, bijvoorbeeld via de verbinding thuis of op een externe werkplek.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.179 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Barometer in opdracht van Ziggo. De resultaten zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent. De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
 (download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →