Infographic: Appende zzp’er meer bekeuringen

Meer schade, onderhoud en boetes door multitasken

LEUSDEN – 3 op de 10 zzp’ers heeft een hekel aan multitasken tijdens het autorijden en houdt de aandacht op de weg. Daarmee rijden deze zzp’ers minder schade, hebben zij minder onderhoudskosten en minder boetes dan zzp’ers die wel eens whatsappen tijdens het autorijden. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp’ers in opdracht van Fleetwise.

Ruim de helft (52,7%) van de zzp’ers stelt de navigatie rijdend in, ruim 2 op de 5 zzp’ers (22,1%) geeft aan wel eens te whatsappen tijdens het autorijden en ondanks vele mogelijkheden om handsfree te bellen tijdens het autorijden, bellen 1 op de 6 zzp’ers (16,7%) handheld.

Meer kostenposten en boetes

Zzp’ers die toegeven wel eens te whatsappen zijn per jaar €480,95 euro kwijt aan schade en onderhoud, dit is €88,27 meer dan zzp’ers die aangeven niet te multitas-ken tijdens het autorijden. Ook de boetes lopen bij appende zzp’ers hoger op, per jaar betalen zij gemiddeld €109,91 aan boetes versus €66,38 van zzp’ers die zich niet laten afleiden door de berichten.

Haastige spoed…

De overtredingen die zzp’ers de afgelopen 5 jaar het meest hebben begaan zijn te hard rijden (86,9%), foutief parkeren (12%) en door rood rijden (6%). Slechts 4,5% van de zzp’ers geeft aan in de afgelopen 5 jaar geen overtreding in het verkeer te hebben gemaakt.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een re-presentatieve steekproef van 1.035 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016). Van de ondervraagden is het overgrote deel (68,4%) al meer dan 5 jaar actief als zzp’er. Ruim drie kwart zit in de leeftijd van 45 tot 65 jaar (77,1%) en is hoger opgeleid (75,1%).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →