Infographic: Zzp’er met leaseauto krijgt minder boetes

Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Leaserijder minder boetes, schade en onderhoud ondanks langere reistijd

NOORDBEEMSTER – Leaserijders zijn gemiddeld langer onderweg en zijn daarbij op basis van gereden minuten 33,6% minder kosten aan boetes kwijt en 38% minder kosten aan onderhoud dan zzp’ers met een eigen auto. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp’ers.

Een zzp’er die in een leaseauto reist zit per dag gemiddeld 84,7 minuten in de auto. Dat is 48 procent meer dan de zzp’er met een eigen auto. Ondanks de langere reistijd ontvangen ze nagenoeg hetzelfde bedrag aan boetes. Zzp’ers met een leaseauto zijn per jaar ongeveer €73,52 kwijt aan boetes, tegenover de €74,19 die zzp’ers met een eigen auto gemiddeld betalen. Rekening houdend met de reistijd is het boetebedrag van de leaserijder aanzienlijk lager. Het totale boetebedrag dat zzp’ers met een leaseauto ontvangen ligt namelijk één derde lager dan zzp’ers die reizen in hun eigen auto.

Zzp’er met leaseauto minder kosten aan schade en onderhoud

Zzp’ers met een leaseauto hebben niet alleen een lager boetebedrag, ook hebben zij per jaar minder kosten aan schade en onderhoud. Met een gemiddeld schade- en onderhoudsbedrag van €407,38 per jaar betalen zijn €35,47 minder dan zzp’ers met een eigen auto. Als de schade- en onderhoudskosten vergeleken zouden worden met het aantal minuten reistijd, blijkt het dat de leaserijders te maken hebben met 37,9% minder kosten dan zzp’ers met een eigen auto.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 1.035 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016). Van de ondervraagden is het overgrote deel (68,4%) al meer dan 5 jaar actief als zzp’er. Ruim drie kwart zit in de leeftijd van 45 tot 65 jaar (77,1%) en is hoger opgeleid (75,1%).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic. (download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Infographic: hoe regelt de zzp'er zijn lease?
Lease
Page 1 Created with Sketch.
1 Shares

Populaire artikelen

Cybercriminaliteit bij zzp'ers
19% van de kleine bedrijven neemt geen cybermaatregelen
Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →