Kies als zzp’er de juiste werkplek

Nieuwsfeiten | ZZP Barometer

Groei, doe zaken, laat je maximaal faciliteren in succes

Waar vestig je als bedrijf of als ondernemer je juiste werkplek? Waar let je op en wat is belangrijk? Natuurlijk speelt daarbij het type werk een rol, hoe groot je bent, en hoe hard je groeit. Werk je uit huis, of vanuit een kantoor. Werk je op flexwerkplekken of vestig je je bedrijf op een gehele etage/ toren in een groter gebouw, of huur je gewoon het hele gebouw. Maar in alle gevallen is de locatie van belang. Hoe goed is de bereikbaarheid? Is er bedrijvigheid? Ontmoet je gemakkelijk andere ondernemers?

HNK – Het Nieuwe Kantoor

HNK- Het Nieuwe Kantoor opent op donderdag 15 december aanstaande haar dertiende vestiging en tevens tweede vestiging in Amsterdam. Een sterke locatie in Amsterdam Zuidoost; een (kantoor) gebied dat sterk in beweging is. Amsterdam Zuidoost is het grootste deelgebied van Amsterdam met een breed scala aan winkel- en recreatievoorzieningen als Pathé bioscoop, Ziggo Dome, De ArenA, Heineken Music Hal, etc. Ook zijn hier hotelvoorzieningen en eetgelegenheden aanwezig.

Op het gebied van vastgoed is het gebied ook flink in beweging. De kantorenmarkt in Amsterdam Zuidoost bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke deelgebieden. Opvallend is het kwaliteitsverschil tussen de kantoren aan de noord en de zuidkant van de A9. Het Noordelijke deel, Zuidoost Centrum, is het best presterende gebied. Hier is ook de meeste bedrijvigheid. De afgelopen jaren heeft de verhuur van kantoorruimte zich hier goed ontwikkeld. Inmiddels is het leegstandpercentage rond de 9 %, ten opzichte van circa 17% aan beschikbare ruimte in Amsterdam en omgeving. De verwachting is dat de kantorenverhuur in Amsterdam Zuidoost op een vergelijkbaar niveau blijft als afgelopen jaar. Waarbij in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost een schaarste zal ontstaan aan kwalitatieve kantoorruimte. De kwaliteit van het aanbod zal vooral bepalen in hoeverre partijen een verhuizing overwegen, zo schrijft Dynamis in haar rapport Sprekende Cijfers 2016.

Bereikbaarheid

Een ander belangrijk aspect is de bereikbaarheid. Amsterdam Zuidoost ligt goed gelegen tussen de A2, A9 en A10. Ook met het Openbaar Vervoer is deze multifunctionele kantoorlocatie bijzonder goed te bereiken.

Het is belangrijk dat de locatie bij je bedrijf past. Welk type ondernemer ben je, hoeveel werkplekken heb je nodig, reis je veel, maak je regelmatig gebruik van een vergaderruimte, etc. Wij zien dat het ondernemerschap aan het veranderen is. Termen als het “nieuwe ondernemen” of het “moderne ondernemerschap” hoor je steeds meer. Digitalisering en de beweging naar online, werken vanuit de verschillende locaties gecombineerd met het werken op het moment dat het jou uitkomt. Flexibiliteit blijft essentieel op alle fronten. Denk hierbij aan de werklocatie, looptijd van de contracten, het op- en afschalen van benodigde ruimte om kantoor te houden, beschikbaarheid van werklocaties door het gehele land, boeken van vergaderruimtes indien gewenst, horeca, het wel of niet gebruik maken van een receptiefunctie, etc.

Kortom de vraag vanuit de ondernemer is inmiddels meer dan alleen de huur van een kantoorruimte. Ze zijn op zoek naar partijen die hun breder kunnen faciliteren om hun onderneming succesvol te laten draaien.

HNK

HNK staat voor modern ondernemerschap: flexibel, professioneel, verbindend en op maat. Bij HNK wordt ondernemerschap beleefd en opnieuw ingevuld door flexwerkers, starters, groeiers, corporates en multinationals. Al deze ondernemers vormen samen het kloppend hart van HNK. Voor ons betekent modern ondernemerschap namelijk veel meer dan vierkante meter verhuur, het is de combinatie van werken, vergaderen, ontmoeten en verbinden. Dit doen wij niet alleen, maar dat doen wij samen met onze gebruikers, onze huurders, maar ook onze partners.

HNK wil jou, als ondernemer of ondernemende medewerker, helpen om te groeien, zaken te doen
en je maximaal faciliteren in jouw succes, hetzij in Amsterdam Zuidoost, hetzij op de twaalf andere locaties door heel Nederland.

Dit alles bij elkaar opgeteld, komen wij tot de conclusie dat het gebouw aan de Stramanweg in Amsterdam Zuidoost de ideale locatie is om een HNK vestiging te starten en op deze manier de ondernemers optimaal te kunnen faciliteren.

Wil je HNK ervaren? Kom dan naar de opening van HNK Amsterdam Arena op donderdag 15 december.

opening HNK Arena oproep

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →