Infographic: Zzp’er stapt niet graag over naar nieuwe bank

Financiën
Page 1 Created with Sketch.
2 Shares

Startersvoordelen belangrijk voor zzp’er

NOORDBEEMSTER – 81 procent van de zzp’ers is sinds zijn of haar start niet meer overgestapt naar een andere bank. De kleine groep zzp’ers die wel is overgestapt geeft aan dat de voornaamste redenen hiervoor de prijs (44,4%) en de service (33,3%) waren. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 600 zzp’ers.

Van de zzp’ers die zijn overgestapt is het grootste deel (33,6%) begonnen bij de Rabobank. 19,4 procent van de overstappers is ooit gestart bij ING en 16,7 procent komt bij ABN AMRO vandaan. Overstappende zzp’ers kozen er in de meeste gevallen (41,7%) voor om klant te worden bij Knab. 16,7 procent koos TRIODOS als nieuwe bank en een even grote groep ging naar ING.

Zelf een factuur opstellen voor gewerkte uren? Download het gratis factuursjabloon

Ben jij net gestart als zzp’er of freelancer en werk jij op urenbasis voor opdrachtgevers? Dan moet jij een factuur sturen voor jouw verleende diensten. Download het gratis sjabloon en zorg ervoor dat je factuur volledig is en voldoet aan de eisen!

Meer info

Startersvoordelen belangrijk voor zzp’er

62 procent van de van de zzp’ers geeft aan het belangrijk te vinden dat een bank startersvoordelen aanbiedt. Een meerderheid van de zzp’ers (50,8%) geeft dan ook aan gebruik te hebben gemaakt van de startersvoordelen die zijn of haar bank aanbood. De startersvoordelen die zzp’ers het belangrijkst vinden zijn gratis bankieren (80,6%) en educatie (55,8%). Toch koos slecht 13,6 procent van de respondenten bij de start van zijn of haar bedrijf een bank op basis van de aangeboden startersvoordelen. De meeste zzp’ers (54,5%) baseerden de keuze voor een bank op het feit dat ze privé bij dezelfde bank al klant waren.

Zzp’er tevreden over productaanbod bij bank

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 65,2 procent van de zzp’ers vindt dat zijn of haar bank de producten biedt die je als zelfstandige nodig hebt. Klanten van Knab zijn over het algemeen het meest tevreden over de producten die hun bank voor zelfstandigen biedt (88,9%). Klanten van TRIODOS zijn daarentegen minder tevreden: slechts 53,3 procent van deze groep vindt dat hun bank de juiste producten voor zelfstandigen aanbiedt.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête. Onder een representatieve steekproef van 600 zzp’ers in Nederland. Ze zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen. Voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
(download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →