Infographic: Zzp’er tevreden over telefonie provider

Providers scoren hoogst op betrouwbaarheid

NOORDBEEMSTER – Ruim 95 procent van de zzp’ers geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar telefonie provider. Vooral op betrouwbaarheid scoren providers bij zzp’ers bijzonder goed: 96,1 procent geeft aan tevreden te zijn over de betrouwbaarheid van hun provider. Gemiddeld beoordelen zzp’ers de betrouwbaarheid van hun provider met een 7,9 uit 10. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 909 zzp’ers.

Naast de betrouwbaarheid van hun telefonie provider zijn zzp’ers ook zeer tevreden over de klantenservice van hun provider (88,6%) en de prijs die de provider rekent (87,9%) en de flexibiliteit (85,3%). Slechts 16,7 procent van de ondervraagden is dan ook van plan om op korte termijn over te stappen naar een andere telefonie provider.

KPN meest betrouwbare telefonie provider

De meeste zzp’ers zijn voor mobiele telefonie klant bij KPN (33,6%), Vodafone (21,6%) en T-Mobile (23,3%). Van alle grote providers wordt KPN met een 8,3 door zzp’ers het best beoordeeld op betrouwbaarheid en ook Telfort scoort hoog met een 8,1. Vodafone scoort daarentegen het minst goed met een 7,3.

Meerderheid zzp’ers belt Sim Only

Uit het onderzoek is verder gebleken dat een meerderheid van de zzp’ers (50,2%) zijn mobiele abonnement Sim Only heeft afgesloten. Een iets minder groot deel (44,5%) heeft een abonnement inclusief toestel afgenomen. Gemiddeld betaalt deze laatste groep maandelijks bijna twee keer zoveel dan de groep zzp’ers met een Sim Only abonnement: €40,78 per maand. Zzp’ers met een Sim Only abonnement betalen gemiddeld €21,34 per maand aan telefoonkosten. Slechts 3,3 procent van de zzp’ers geeft aan prepaid te bellen. Gemiddeld zijn zij maandelijks het minst kwijt aan telefoonkosten, namelijk €21,25.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 909 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2016).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
(download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Apppwiki - ZZP Barometer

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →