“Vestig je als zzp’er in een verzamelkantoor”

Flexwerkplekken | ZZP Barometer- verzamelkantoor

7 vragen aan WIBA IT over hun werkplek bij HNK

Als zzp’er ben je flexibel, en dus is je werkplek dat ook. Bij HNK kun je werken hoe en wanneer het jou uitkomt; op bijvoorbeeld een van de flexplekken of in jouw eigen kantoor op maat. IT-detacheerder WIBA IT heeft haar kantoor gevestigd in HNK Rotterdam. Wij spraken Anne Willeboordse, directeur van WIBA IT, over zijn ervaringen op deze flexwerklocatie: “De optimale bereikbaarheid en de frisse en energieke uitstraling van HNK Rotterdam waren precies wat we zochten.”

1. Kunt u ons iets vertellen over WIBA IT?

WIBA IT is een onafhankelijk en landelijk opererende intermediair, actief sinds 2007 en gespecialiseerd in informatietechnologie (IT). Onze kracht ligt in een zeer uitgebreid netwerk van HBO- en WO-opgeleide IT-professionals en gespecialiseerde leveranciers. Daarin vinden wij moeiteloos de juiste IT-specialisten voor onze opdrachtgevers. In de meeste gevallen stellen wij binnen 24 uur een kandidaat voor die voldoet aan de zoekopdracht van de opdrachtgever.

2. Voor welke doelgroep is WIBA IT actief, en hoe onderscheidt u zich van de concurrentie?

WIBA IT bemiddelt hoogopgeleide IT-specialisten in het Software Development Lifecycle. Dit doen wij branche-onafhankelijk om zo de markt optimaal te kunnen bedienen. Wij onderscheiden ons door echt te zoeken naar de beste match, niet naar de beste kandidaat. Dit realiseren wij door de combinatie van snelheid, kwaliteit, focus en partnership.

3. WIBA IT is gevestigd bij HNK Rotterdam. Waarom hebben jullie voor HNK gekozen?

Geruime tijd opereerden wij vanuit Goes. Deze locatie was voor ons zeer toegankelijk, alleen liet de bereikbaarheid voor klanten en kandidaten te wensen over. In onze zoektocht naar een nieuwe locatie stelden wij een aantal pijlers op. Naast de optimale bereikbaarheid voor klanten en kandidaten moest de locatie ook een frisse uitstraling hebben en vooral energiek ogen. Dit bracht ons al snel bij HNK in Rotterdam.

4. Hoe belangrijk zijn de contacten met andere ondernemers/ondernemingen binnen HNK voor WIBA IT

Zeer belangrijk! Doordat er zoveel verschillende ondernemingen zijn gevestigd in HNK leer je al vrij snel van elkaar. Je pikt de positieve punten van elke onderneming snel op en kan deze toepassen op je eigen bedrijfsvoering. Daarnaast is het ook heel gezellig. Zo lunchen wij niet op kantoor maar in de gezamenlijke ruimte. Hierdoor leer je al snel andere mensen kennen en kun je een fijn gesprek aanknopen.

5. Welke rol heeft netwerken voor WIBA IT, en in hoeverre faciliteert HNK u hierin?

Netwerken is uitermate belangrijk voor WIBA IT. In onze branche (detachering) is je netwerk namelijk onderdeel van de core business. HNK faciliteert ons hierin door het onder andere mogelijk te maken om evenementen te organiseren voor de kandidaten. Zo hebben wij onze “Wet DBA-borrel” met veel plezier georganiseerd in het restaurant van HNK Rotterdam.

6. Zou u andere bedrijven aanraden om zich te vestigen bij HNK? En zo ja/nee, waarom?

Dat ligt natuurlijk aan de wensen en behoeften van deze bedrijven. Mocht je als organisatie op zoek zijn naar een kantoorruimte die is gevestigd nabij het centrum van een grote stad, jong en dynamisch oogt en daarnaast alle ruimte biedt om uit te breiden dan is HNK zeker een aanrader om te vestigen.

7. Hebt u tot slot nog een tip voor zzp’ers, bij de keuze van hun (flex)werkplek?

Vestig je in een toegankelijk verzamelkantoor. Zeker als startende zzp’er is je netwerk nog klein. Door te vestigen in een verzamelkantoor vergroot je je netwerk relatief snel. Niet alle personen die je zal ontmoeten in een verzamelkantoor zijn potentiële klanten, maar ongetwijfeld kennen deze personen wel interessante bedrijven of personen die jou weer een stap verder kunnen brengen.

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →
Coolblue - ZZP Barometer

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →