Infographic: Zzp’er met hogere omzet kiest voor leaseauto

Lease
Page 1 Created with Sketch.
7 Shares

Goede service en lage kosten belangrijk voor zzp’er

NOORDBEEMSTER – Zzp’ers met een leaseauto leasen in de meeste gevallen bij hun autodealer of bij de autofabrikant. Bij de keuze voor een leasemaatschappij blijken vooral goede service en lage kosten van belang te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 999 zzp’ers.

37,5 procent van de zzp’ers leaset bij de eigen autodealer of –fabrikant. Het meest belangrijk bij de keuze voor een leasemaatschappij zijn voor zzp’ers goede service (35,0%) en lage kosten (27,5%). Verder geeft 15 procent van de zzp’ers ook aan te kiezen op basis van referenties. Minder belangrijk zijn de visie van de leasemaatschappij (10,0%) en innovatieve producten en ideeën (7,5%).

Zzp’er informeert zich via internet

Informatie over de voordeligste optie voor het gebruik van een auto zoekt de zzp’er voornamelijk zelf op via het internet. 69,7 procent van de zzp’ers wint op deze manier informatie in. Een groot deel van de zzp’ers (37,3%) informeert zich ook via het eigen netwerk. Bijna een kwart van de zzp’ers (23,9%) gaat voor informatie naar een deskundige, zoals een autodealer. 14,2 procent zoekt informatie via de ANWB.

Zzp’er met leaseauto heeft hogere omzet

Volgens zzp’ers ben je met het leasen van een auto over het algemeen duurder uit dan wanneer je een auto koopt. Ruim 3 op de 5 zzp’ers (63,6%) denkt dat een auto kopen de voordeligste optie is. Slechts 8,8 procent van de zzp’ers denkt dat een leaseauto het voordeligst is. Zo blijkt ook dat zzp’ers met een hogere omzet vaker een leaseauto hebben. De gemiddelde omzet van zzp’ers met een gekochte auto is €68.293,80. Die van zzp’ers met een leaseauto is €80.937,50.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van 999 zzp’ers in Nederland en zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, april 2017).

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.
(download PNG-versie)

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Aanbevolen

Lease | ZZP Barometer - leaseauto
Leasen vaak betere optie voor zzp'er
Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Populaire artikelen

Cybercriminaliteit bij zzp'ers
19% van de kleine bedrijven neemt geen cybermaatregelen
Lease
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
106 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →