9 ondernemersboeken die je als zzp’er gelezen moet hebben

Ranglijsten
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
9 ondernemersboeken die je als zzp’er gelezen moet hebben | ZZP Barometer

Laat je als zzp’er inspireren door een goed boek

Iedere donderdag geeft ZZP Barometer jou als zzp’er een handige, inspirerende, stimulerende, trendy toplijst. Een lijst met musthaves, best-offs, tips en must knows. Zo ben je altijd up-to-date en zal weinig jou ontgaan op zzp-gebied. Deze week de 9 ondernemersboeken die je als zzp’er gelezen moet hebben.

Een terugkerend issue, waar veel zelfstandig ondernemers mee te maken hebben is ‘weinig tijd hebben’. En als je dan eens een goed boek wilt lezen in jouw spaarzame tijd, waar je als ondernemer iets aan hebt, is het handig een lijstje bij de hand te hebben. Een lijstje met boeken die anderen al voor jou gelezen hebben en zeker aanbevelen. Zo grijp je niet mis en weet je zeker dat jouw kostbare tijd goed besteed is. Met een hoofd vol nieuwe inspiratie kan je dan weer verder en geeft het lezen van een goed boek je weer een nieuwe en frisse kijk op het ondernemerschap als zzp’er. Daarom 9 inspirerende ondernemersboeken op een rij. Natuurlijk is het aan jou om de volgorde van lezen zelf te bepalen, want nummer 9 kan net zo inspirerend of ‘life-changing’ zijn als nummer 3.

1. Eén fan per dag

Hoe overtref ik de verwachtingen van klanten?
Met ‘gewoon’ tevreden klanten schiet je weinig op. Wat je wilt, zijn fans. Want fans bevelen je aan bij anderen, zijn trouw en minder prijsgevoelig, denken graag met je mee en hebben het beste met je voor. Om van klanten fans te maken, moet je hun verwachtingen overtreffen. Dat klinkt misschien simpel, maar dat is het allesbehalve. In dit boek laat Jos Burgers op een prikkelende manier zien hoe je daar verandering in kunt brengen als zzp’er.
Auteur: Jos Burger

2. Masterclass ondernemen

In haar boek Masterclass Ondernemen geeft Annic van Wonderen al haar kennis, tips en adviezen aan haar lezers. Ze vertelt het verhaal van het opzetten van I Love Fashion News en hoe ze deze modesite tot een groot succes heeft weten uit te bouwen (2,4 miljoen bezoekers per maand).
Met haar motto’s durven – doen – doorzetten inspireert ze ondernemers (in spe) aan de slag te gaan en keihard te werken om je doelen te bereiken.
Auteur: Annic van Wonderen

3. Financiën voor zzp’ers en andere zelfstandig ondernemers

Hoe je een financieel gezond bedrijf runt
Als zelfstandige ondernemers krijg je te maken met de boekhouding, belastingen, verzekeringen, exploitatiebegrotingen en andere financiële zaken. Zaken waar je meestal niet echt warm voor loopt. Femke Hogema heeft een toegankelijk en praktisch boek geschreven over wat je als ondernemer moet weten om je bedrijf financieel gezond te maken én houden.
Auteur: Femke Hogema

4. Het innovatiedoolhof

4 routes naar een succesvolle new businesscase
Van alle innovatieprojecten haalt 80% de markt niet. Is de start van innovatie voor jou persoonlijk als zzp’er ook een zoektocht? Dan ben je niet de enige. Misschien word je tegengehouden door een gebrek aan tijd en middelen. Of je weet niet goed wat de eindklant wil. En veel collega’s schepen je af omdat zij hun nek niet willen uitsteken.
Dan is het managementboek van het jaar 2017, geschreven door Gijs van Wulfen, zeker iets voor jou als zzp’er.
Auteur: Gijs van Wulfen

5. Ondernemer in 100 dagen

Een nieuw verdienmodel ontwikkelen dat bij jou past, en ook nog eens omzet realiseren binnen honderd dagen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Na meer dan 10 jaar experimenteren en meer dan 450 studenten en ondernemers begeleiden, heeft Thomas Blekman het voor elkaar: een stappenplan om een succesvolle ondernemer te worden.
Auteur: Thomas Blekman

6. Elon Musk

Hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft
In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld. Een inspiratiebron voor iedere zzp’er.
Auteur: Ashlee Vance

7. Getting Things Done

De kunst van stressvrije productiviteit
“Your mind is for having ideas, not holding them” – David Allen. Een geheel herziene en geactualiseerde editie van de internationale bestseller over persoonlijke productiviteit. Een boek waar je als zzp’er de nodige inspiratie uit kunt halen. David Allen heeft het boek van begin tot eind herschreven, van het aanpassen van bestaand materiaal tot het toevoegen van volledig nieuw materiaal dat aansluit bij de nieuwe manier van werken
Auteur: David Allen

8. Invictus Library – Think and Grow Rich

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt
“Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.” Zo werkt de mind van een miljonair. Dit boek is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.
Auteur: Napoleon Hill

9. Reset!

De 9 stappen om in beweging te komen
Niemand kan exact voorspellen hoe we over 20 jaar werken en leven, maar één ding is zeker: onze wereld verandert sneller dan we kunnen bijhouden. Dat is geen bedreiging, maar biedt juist kansen. Kansen om met kop en schouders boven de rest uit te steken en ons niet gek te laten maken. Erik Jan Koedijk weet door zijn jarenlange ervaring hoe je mensen samenbrengt en organisaties succesvol maakt. Of je nu directeur van een multinational, bedrijfsleider van een retailer, beleidsmedewerker of zzp-er bent. Na het lezen van dit boek weet je welke stappen je kunt maken om door te groeien en succesvol te blijven.
Auteur: Erik Jan Koedijk

ZZP Barometer

ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Populaire artikelen

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →

Recent onderzoek

Ruim helft jongeren wil eigen onderneming starten
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Meer flexcontracten met zekerheid, maar ook meer zzp’ers
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Driekwart Nederlanders gebruikt werklaptop privé 
Feiten & cijfers
Page 1 Created with Sketch.
0 Shares
Bekijk alle onderzoeken →