Hoe krijg je jouw factuur als zzp’er sneller betaald?

Hoe worden je facturen als zzp'er sneller betaald? | ZZP Barometer

Tips en trucs om je factuur sneller betaald te krijgen

Iedere zzp’er wil natuurlijk dat zijn factuur snel betaald wordt door de opdrachtgever of klant. Helaas is het betaalgedrag in de praktijk vaak anders. Bij MoneyMonk horen we echter regelmatig dat zzp’ers onnodig moeten wachten op de betaling van hun factuur. Met de zomervakantie voor de deur is het een goed moment om hier bij stil te staan. Welke slimme trucjes kun je toepassen om sneller betaald te krijgen? Hoe voorkom je als zzp’er dat je hierdoor (tijdens de zomer) in geldproblemen komt?

Waarom zou ik sneller betaald willen worden?

– wat heb ik aan een snelle betaling?

Hoe zorg ik dat ik sneller betaald word?

– tijdig en op het juiste moment factureren
– zorgen voor een correcte en duidelijke factuur
– hoe kom je er achter of je factuur ontvangen en bekeken is
– gebruik van de juiste betaalopties

Hoe ga ik om met wanbetalers?

– hoe achterhaal je de reden van wanbetaling?
– ik heb de factuur niet ontvangen…
– hoe ga je om met geldgebrek bij je opdrachtgever?
– hoe boks je op tegen grote bedrijven die laat betalen?

Jasper Horstink

Jasper Horstink is oprichter en directeur van MoneyMonk, Online Boekhouden voor ZZP’ers. Na 10 jaar werkzaam geweest te zijn in de bankwereld (business-banking: ABN Amro Bank en Deutsche Bank) richte hij in 2013 samen met zijn broer MoneyMonk op. Inmiddels is MoneyMonk toonaangevend voor éénvoudig, snel maar vooral efficient boekhouden voor ZZP’ers. MoneyMonk is in 2015 door BNR ZZP Café uitgeroepen tot hét meest gebruiksvriendelijkste boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Bij MoneyMonk hebben we maar één missie: boekhouden écht makkelijk maken!

Bekijk alle artikelen van Jasper Horstink →

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →