Peiling: zzp’er prefereert kabinet met GroenLinks

Peiling: zzp'er prefereert kabinet met GroenLinks - ZZP Barometer

Zzp’er: “formatiegesprekken met GroenLinks hervatten”

AMSTERDAM – Drie op de tien zzp’ers (31%) prefereert een toekomstig kabinet met VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met zzp-bank Knab Zakelijk.

In de tweede voorkeursvariant van de meer dan 1,1 miljoen zzp’ers in Nederland dient PvdA aan te sluiten. “Dat is een uiterst ondenkbaar scenario, aangezien PvdA op een enorm verlies staat na de afgelopen kabinetsperiode. De verschillen tussen kabinetspartijen VVD en PvdA omtrent economische en sociale zaken, waaronder de zzp’er, heeft hier wellicht zelfs voor gezorgd. Een toekomstig kabinet met GroenLinks heeft kans volgens de zzp’er, mede omdat voorman Jesse Klaver van GroenLinks zich wellicht van zijn progressieve kant kan laten zien op dit punt,” aldus Jeroen Sakkers, zzp-expert en initiatiefnemer van ZZP Barometer.

Zzp-dossier on hold

Op de website van GroenLinks valt een aantal standpunten over zzp’ers te lezen. “Arbeidsongeschiktheid en pensioen voor zzp’ers zullen flinke discussiepunten worden tussen mogelijke coalitiepartners VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Maar een positieve basis is er: geen van deze partijen wil het aantal zzp’ers indammen, zoals de Europese Commissie ons in Nederland voorschrijft,” licht Sakkers toe. “Echter zijn er ongetwijfeld meer dossiers die de aandacht behoeven, alvorens de partijen met het zzp-dossier aan de slag gaan.” De zzp’er heeft in ieder geval een advies voor formateur Schippers: “hervat de formatiegesprekken met GroenLinks.”

Peiling: zzp'er prefereert kabinet met GroenLinks - ZZP Barometer

Over ZZP Barometer

Het onderzoeksresultaat is tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef. ZZP Barometer is de onafhankelijke en structurele onderzoeksmonitor van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als hét naslagwerk en de nieuwsbron voor zzp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en andere zzp-marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door haar partners. Nederland telt meer dan 1,1 miljoen zzp’ers (KvK, mei 2017).

ZZP Barometer
ZZP Barometer

ZZP Barometer is de informatiebron voor jou als zzp’er, opdrachtgever of intermediair met het laatste zzp nieuws, onderzoek en de beste tips.

Bekijk alle artikelen van ZZP Barometer →

Op de hoogte blijven?

Ontvang iedere week de laatste feiten, cijfers, expertartikelen en downloads – speciaal voor jou geselecteerd door ZZP Barometer:

ZZP Barometer is dé onafhankelijke informatiebron van de zzp-markt in Nederland. Sinds 2008 wordt kennis verzameld en vergaard op basis van structureel onderzoek onder een eigen zzp-panel. Als het naslagwerk en de nieuwsbron voor freelancers, interim professionals, (z)zp’ers, opdrachtgevers, intermediairs en (andere) marktpartijen wordt ZZP Barometer ondersteund door onze themapartners en experts. Wil jij periodiek jouw mening geven en onbeperkt gratis toegang tot alle checklists, downloads, feiten & cijfers, kortingen, overeenkomsten, ranglijsten, sjablonen en meer? Meld je nu gratis aan.

Aankomende events

Er zijn geen naderende evenementen.

Bekijk de volledige agenda →